Leestijd: ca. 3 minuten

Met een bedrijfsvideo zorg jij dat potentiële klanten van je bestaan afweten. Het is dan ook een goede investering in de toekomst van je bedrijf. Maar waar moet je precies op letten als je een bedrijfsvideo maakt? En hoe zorg jij dat je de beste resultaten behaalt? Wij als redactie van Bijgespijkerd zochten het voor je uit, en geven je 10 tips.

Een professionele bedrijfsvideo is een krachtige marketingtool die kan helpen om je bedrijf te promoten, je doelgroep te bereiken en je merkimago te versterken. Als je een bedrijfsvideo wilt maken, is het belangrijk om deze tips te volgen:

 1. Weet wat je wilt bereiken. Wat is het doel van je bedrijfsvideo? Wil je je bedrijf promoten, informatie geven over je producten of diensten, of je doelgroep overtuigen om iets te doen? Als je weet wat je wilt bereiken, kun je je video daarop afstemmen.
 2. Doel je boodschap op de juiste doelgroep. Wie wil je met je bedrijfsvideo bereiken? Wat zijn hun interesses en behoeften? Als je je boodschap op de juiste doelgroep afstemt, is de kans groter dat ze je video bekijken en begrijpen.
 3. Maak een heldere boodschap. Wat wil je dat je kijkers overhouden aan je bedrijfsvideo? Zorg ervoor dat je boodschap helder en bondig is.
 4. Gebruik sterke beelden en geluiden. Beelden en geluiden zijn de belangrijkste elementen van een bedrijfsvideo. Zorg ervoor dat je beelden en geluiden van hoge kwaliteit zijn en dat ze je boodschap ondersteunen.
 5. Houd het kort en bondig. Mensen hebben een korte aandachtsspanne. Houd je bedrijfsvideo daarom kort en bondig, zodat mensen hem ook daadwerkelijk bekijken tot het einde.
 6. Gebruik storytelling. Mensen houden van verhalen. Gebruik storytelling om je boodschap op een boeiende en meeslepende manier over te brengen.
 7. Zorg voor een sterke call to action. Wat wil je dat je kijkers doen nadat ze je bedrijfsvideo hebben bekeken? Zorg ervoor dat je een duidelijke call to action hebt, zodat je kijkers weten wat je van ze wilt.
 8. Test je video voordat je hem publiceert. Vraag een aantal vrienden of familieleden om je video te bekijken en feedback te geven. Hun feedback kan je helpen om je video te verbeteren voordat je hem publiceert.

Hier zijn nog een aantal aanvullende tips voor het maken van een professionele bedrijfsvideo:

 • Gebruik een professionele camera en microfoon.
 • Werk met een script of storyboard.
 • Zorg voor goede belichting en geluidskwaliteit.
 • Monteer je video zorgvuldig.
 • Laat je video nakijken door een professional.

Als je deze tips volgt, ben je goed op weg om een professionele bedrijfsvideo te maken die je doelgroep zal aanspreken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.