Leestijd: ca. 2 minuten

Wat is nu eigenlijk een goede e-mailstrategie anno 2024? Hoe maak je onweerstaanbaar sterke e-mails en hoe zorg je dat bestaande e-mailprogramma’s nog beter worden? Wij als redactie van Bijgespijkerd geven je een aantal tips.

E-mail marketing is nog steeds een van de meest effectieve vormen van digitale marketing. In 2024 zijn er een aantal trends die het belangrijk maken om je e-mailmarketingstrategie te optimaliseren.

Hier zijn enkele tips voor e-mail marketing in 2024:

  • Focus op hyperpersonalisatie. Gebruik data om je e-mails te personaliseren voor elke individuele ontvanger. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van hun interesses, aankopengeschiedenis of demografische gegevens.
  • Gebruik AI om je e-mails te optimaliseren. AI kan je helpen om je e-mails te optimaliseren voor open rates, click-through rates en conversies.
  • Maak gebruik van visuele storytelling. Gebruik afbeeldingen, video’s en andere visuele elementen om je e-mails aantrekkelijker en boeiender te maken.
  • Zorg voor een duurzame e-mailmarketingstrategie. Gebruik responsieve e-mails die op alle apparaten goed worden weergegeven.
  • Gebruik predictive analytics om het beste moment te bepalen om je e-mails te verzenden.

Hier zijn enkele specifieke tips voor B2B e-mail marketing in 2024:

  • Focus op waardevolle inhoud. B2B-klanten zijn op zoek naar inhoud die hen helpt om hun bedrijf te verbeteren. Zorg ervoor dat je e-mails relevante informatie en tips bevatten.
  • Gebruik storytelling om je boodschap over te brengen. Vertel verhalen over hoe je producten of diensten je klanten kunnen helpen om hun doelen te bereiken.
  • Zorg voor een goede call to action. Laat je ontvangers weten wat je van ze wilt, zoals een bezoek aan je website, het downloaden van een whitepaper of het aanvragen van een demo.

Door deze tips te volgen, kun je je e-mailmarketingstrategie optimaliseren en meer succes behalen met je e-mailmarketingcampagnes.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.