Leestijd: ca. 3 minuten

In de rubriek ‘tips van de week’ plaatst elke week een van de eigenaren van Bijgespijkerd (Sjef, Bram, Peter of Maurice) een opsomming van een x aantal interessante, goede, opvallende of gewoon leuke posts van de afgelopen week.

Ik heb weer een aantal posts op een rijtje gezet waarin de thema’s social learning, mobile learning en mobiele leerinstrumenten aan bod komen. Ze zijn in de afgelopen weken gepubliceerd.

Why Organizations Need Social learning
Dit artikel geeft een aantal goede argumenten die je kunt gebruiken om het thema social learning op de agenda van het management te krijgen. Vooral het punt over het vergroten van effectiviteit en performance moet ze toch aanspreken.

Mobile Learning: A Quick SWOT Analysis
Over mobile learning lijkt alles wel een keer gezegd te zijn en in basis voegt dit artikel geen nieuwe info toe. Toch is het wel het vermelden waard, want een overzichtelijke SWOT-analyse ontbrak naar mijn idee nog in het rijtje. Bij deze.

5 Innovative Ways to Teach Your Skills Online
De titel van dit artikel is eigenlijk wat verwarrend, want de meeste mogelijkheden zijn online apps waarmee je online leercontent kunt maken met behulp van met name social media. Maar goed, die content plaats je natuurlijk weer op de site van de app en daarmee zijn de sites ook weer een plek om te werken aan je eigen skills.

Learning In The Future – Exploring Five Themes
Dit artikel op de Upside Learning Blog is met name interessant vanwege het thema Lifestreaming. Volgens de schrijver bieden Facebook en Twitter ons lifestreams en de lifestreams van experts bieden ons een nieuwe mogelijkheid om te leren.

4 ways Mobile Tech Is Improving Education
De belangrijkste reden om dit artikel hier te noemen, is de vierde manier die de schrijver noemt: Teaching Hard-To-Reach Communities. Alleen al daarom is de ontwikkeling in mobile technology een geschenk.

Education Transformation Throughout Social media
Teacher Reboot Camp – Challenging Ourselves to Engage Our Students staat er in de opmaak van de blogpagina. De auteur roept docenten op om via social media de noodzakelijke veranderingen in gang te zetten en de successen via social media te delen. Social media in en over leren. Mooi.

Joining is Important to Social Learning
Tja, dit blijft natuurlijk een punt bij social learning. Signing up is een stap die de meeste wel maken, maar of het ook tot joining komt. Zonder joining geen social learning.

Over de auteur

Peter is marketeer, adviseur en auteur. Hij werkt voor Vergouwen Overduin, een groot bureau voor vaardigheidstrainingen, coaching en advies. Hij is auteur van de boeken Wat is nu eigenlijk het probleem? en Je iPad als mobiel kantoor.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.