Leestijd: ca. 2 minuten

Hyves introduceert vandaag een nieuwe vorm van Hyves Adverteren, het zogenaamde ‘Hyverteren’. De banners gaan eruit en maken plaats voor tekstadvertenties, zoals we die kennen van o.a. advertenties op Facebook en LinkedIn.

Van deze populairste social media is Hyves nog de enige die adverteren alleen aanbiedt op basis van CPM, kosten-per-duizend-vertoningen. De prijs daarvan wordt wel drastisch verlaagd, namelijk van 1 euro naar 0,40 euro.

Helaas voor adverteerders durft Hyves het nog niet aan om af te rekenen op CPC, zoals Facebook en LinkedIn wel doen. De meerderheid van de adverteerders heeft een voorkeur voor deze vorm van afrekenen.

Hyves-adverteren

Hyves geeft zelf als reden in een interview met Emerce dat de ‘skyscrapers’, het oude bannerformaat, MKB-ers afschrikte om te starten met adverteren op Hyves. De nieuwe tekstadvertenties kunnen worden voorzien van een afbeelding, zoals dat ook bij Facebook en LinkedIn het geval is.

“De commerciële uitingen zijn niet enkel meer zichtbaar op profielpagina’s, maar op alle pagina’s binnen Hyves. We kunnen makkelijker, dieper targeten“, aldus de manager van Hyverteren in het vraaggesprek.

Op dit moment kun je er nog steeds voor kiezen om een skyscraper banner te uploaden. Nog niet geheel duidelijk is wanneer deze exact ophouden te bestaan als ‘creative’. Omdat de nieuwe vorm vandaag, maandag 9 januari 2012, pas is gelanceerd, zijn de nieuwe advertenties ook nog niet te zien. De reclameruimte wordt vooralsnog opgevuld met advertenties die worden geleverd via het Google Display Netwerk, de bekende ‘ads by Google’.

Voorbeeld van één van de eerste Hyves Tekstadvertenties van ITSHoliday.nl:

Voorbeeld-Hyves-Tekstadvertentie-ITS

Over de auteur

Pieter Voogt is eigenaar van PauwR Internetmarketing, bureau voor o.a. Zoekmachinemarketing, Webanalytics en Social Media Marketing.

3 reacties

 1. Bas

  Voor mij lag de CPC van vergelijkbare campagnes op Hyves niet gek veel hoger dan op Facebook. Dat zou dus inhouden dat Hyves nu een heel stuk goedkoper gaat worden dan FB… nice*! 🙂

  * want segmenteren op Hyves was ook al veel beter 😉

  Beantwoorden
 2. google search

  Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I�ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I�ll certainly return.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.