Leestijd: ca. 3 minuten

Als er één ding is waarop we kunnen rekenen, dan is het wel dat sociale media altijd veranderen. Dit jaar was authenticiteit in als nooit tevoren (hallo, BeReal ) en herkenbaarheid werd belangrijker dan ooit (tot ziens, filters). In 2023 voorspellen we een nog grotere verschuiving naar door de gemeenschap geleide inhoud en originaliteit. Daarom de 5 social media trends die wij als redactie van Bijgespijkerd zien voor 2023.

Trend #1: Storytelling is minder lineair 

Een trend die we in 2022 hebben gezien en waarvan we denken dat die in 2023 een vlucht zal nemen, is het concept om halverwege een verhaal te vertellen in plaats van aan het begin. Deze stijl van verhalen vertellen zet het publiek ertoe aan wat dieper te graven om te begrijpen wat er gebeurt.

Trend #2: UGC-makers schitteren

UGC (ook bekend als door gebruikers gegenereerde inhoud ) is ongelooflijk populair bij merken. Uit een onderzoek uit 2021 bleek zelfs dat 80% van de consumenten zegt dat UGC een grote invloed heeft op hun aankoopbeslissingen.

Trend #3: YouTube-shorts worden steeds populairder

Volgens Adweek hebben weergaven op YouTube Shorts gemiddeld 30 miljard weergaven per dag gegenereerd. 

De aantrekkingskracht van YouTube Shorts is tweeledig: makers die op Shorts posten, kunnen meer kijkers naar hun lange inhoud trekken en  zo hun aantal abonnees vergroten.

Trend #4: opkomst van LinkedIn-makers

Leuk weetje: LinkedIn is ouder dan Facebook. Dus waarom staat het op onze lijst met trends op het gebied van sociale media om in 2023 te bekijken?

Twee woorden: organische betrokkenheid. 

Makers gaan naar het platform, voegen een persoonlijke touch  toe aan hun berichten en vallen op als experts in hun vakgebied.

Trend #5: Zoeken op trefwoorden en SEO staat centraal 

Bijna de helft van Gen Z gebruikt in plaats van Google  TikTok en Instagram om te zoeken. 

Dit betekent dat als je wil dat je  inhoud wordt ontdekt, het optimaliseren van je berichten met trefwoorden belangrijker is dan ooit.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.