Leestijd: ca. 3 minuten

Heb jij weleens op je eigen naam gegoogeld? Dan is er een grote kans dat je LinkedIn-profiel als eerste boven komt. Ook potentiële werkgevers of opdrachtgevers kijken op je profiel om te checken wie je bent. Een volledig ingevuld profiel waarmee je een professionele versie van jezelf laat zien is dus allang geen optie meer, maar een must voor elke professional. Om je hierbij op weg te helpen, geven wij als redactie van Bijgespijkerd 10 tips voor een onweerstaanbaar LinkedIn-profiel in 2023.

LinkedIn is een krachtig platform om je professionele netwerk uit te breiden, nieuwe kansen te ontdekken en jezelf te promoten als expert in je vakgebied. Een goed LinkedIn-profiel is essentieel om je doelen te bereiken.

Hier zijn 10 tips om je LinkedIn-profiel onweerstaanbaar te maken:

 1. Gebruik een professionele profielfoto. Je profielfoto is het eerste wat mensen zien, dus zorg ervoor dat het een goed beeld van jou geeft. Draag zakelijke kleding, kijk in de camera en glimlach.
 2. Zorg voor een duidelijke headline. Je headline is een korte zin die mensen een idee geeft van wie je bent en wat je doet. Zorg ervoor dat hij pakkend is en de aandacht trekt.
 3. Voeg een achtergrondfoto toe. Een achtergrondfoto kan je profiel een persoonlijker tintje geven. Kies een foto die relevant is voor je vakgebied of interesses.
 4. Toon je opleiding en werkervaring in je intro. Je intro is je kans om jezelf in het kort voor te stellen en te vertellen wat je te bieden hebt. Vermeld je belangrijkste opleidingen en banen, en benoem je belangrijkste prestaties.
 5. Voeg je werkgebied en bedrijfstak toe. Dit helpt mensen om je profiel beter te begrijpen en te vinden in zoekresultaten.
 6. Zorg ervoor dat je contactinformatie up-to-date en compleet is. Zo kunnen mensen je gemakkelijk bereiken.
 7. Voeg vaardigheden en prestaties toe. Dit is een goede manier om je expertise en ervaring te laten zien.
 8. Maak je profiel openbaar. Zo kunnen mensen je vinden en benaderen, zelfs als ze geen LinkedIn-lid zijn.
 9. Wees actief op LinkedIn. Deel interessante artikelen, deelneem aan discussies en reageer op berichten van anderen. Dit helpt je om je zichtbaarheid te vergroten en je netwerk uit te breiden.
 10. Houd je profiel up-to-date. Zorg ervoor dat je je profiel regelmatig bijwerkt met nieuwe informatie en updates.

Hier zijn nog enkele aanvullende tips:

 • Gebruik sterke actiewoorden in je profiel.
 • Vertel verhalen om je punten kracht bij te zetten.
 • Gebruik de zoekfunctie op LinkedIn om te zien hoe je profiel wordt weergegeven in zoekresultaten.
 • Vraag feedback aan vrienden, collega’s en andere professionals.

Door deze tips te volgen, kun je een LinkedIn-profiel maken dat je helpt om je professionele doelen te bereiken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.