Leestijd: ca. 3 minuten

De droom van veel mensen: aan tafel schuiven bij een talkshow.

Helaas is er geen magische formule, maar met een beetje inzet en de juiste strategie vergroot je zeker je kansen.

Hier zijn een paar tips:

Actualiteit en nieuwswaarde:

Talkshows zijn dol op gasten met een relevant en actueel verhaal. Is er iets waar je je hard voor maakt? Ben je de expert op een nieuw, trending onderwerp? Of heb je recent iets bijzonders bereikt? Laat je verhaal zien!

Exclusiviteit:

Talkshows willen graag als eerste met jou praten. Ben je al overal geweest met je verhaal? Dan is de kans kleiner dat je wordt uitgenodigd. Probeer dus exclusieve afspraken te maken met de redactie.

Het juiste contact:

Wie ken je binnen de mediawereld? Of heb je wellicht een PR-bureau dat je kan helpen? De juiste contacten kunnen je een flinke duw in de goede richting geven.

Een pakkend verhaal:

Waarom zou de kijker naar jou moeten willen luisteren? Maak je verhaal boeiend, relevant en pakkend. Zorg dat je passie en enthousiasme overkomen.

Denk mee met de redactie:

Hoe kan jouw komst naar de talkshow het programma beter maken? Welke onderwerpen wil je bespreken? En wie zou je graag als tafelgast naast je willen hebben? Denk mee en maak het de redactie zo makkelijk mogelijk.

Blijf geduldig:

Het kan even duren voordat je op tv komt. Geef de moed niet op en blijf je verhaal delen. Blijf contact houden met de redactie en laat ze zien dat je het meent.

Naast deze tips zijn er nog een paar extra dingen die je kunt doen:

  • Maak een mediakit: Dit is een perspakket met informatie over jou en je verhaal. Zorg ervoor dat je mediakit professioneel is en alle relevante informatie bevat.
  • Ga op social media: Laat van je horen op social media en gebruik relevante hashtags. Zo vergroot je je bereik en val je meer op bij de redacties.
  • Schrijf een opvallende pitch: Een pitch is een korte samenvatting van je verhaal. Maak hierbij duidelijk waarom je een interessante gast zou zijn voor de talkshow.
  • Wees bereikbaar: Zorg ervoor dat je altijd bereikbaar bent als de redactie contact met je wil opnemen.

Met een beetje geluk en de juiste inzet ben jij binnenkort te zien aan tafel bij je favoriete talkshow!

Veel succes!

Let op: De kans om bij een talkshow te komen is natuurlijk altijd klein. Laat je dus niet ontmoedigen als het niet meteen lukt. Blijf je verhaal delen en wie weet word je de volgende talkshow-ster!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.