Leestijd: ca. 2 minuten

Met YouTube Shorts kan iedereen in contact komen met een nieuw publiek met alleen een smartphone en de Shorts-camera in de YouTube-app. Met de tools voor het maken van Shorts van YouTube kun je eenvoudig korte video’s van maximaal 60 seconden. Daarom hebben wij 7 tips voor je hoe je dit kunt aanpakken en vandaag nog kunt beginnen.

Maak het kort: YouTube-shorts zijn bedoeld om kort te zijn. Houd je video’s daarom tussen de 15 seconden en 1 minuut lang. Zorg ervoor dat je snel ter zake komt en je boodschap duidelijk overbrengt.

Houd het simpel: Shorts zijn niet de juiste plek voor complexe verhalen of diepgaande analyses. Houd het simpel en toegankelijk, zodat je publiek snel kan begrijpen waar je video over gaat.

Zorg voor een pakkende titel: De titel van je video is belangrijk om kijkers aan te trekken. Zorg voor een korte, pakkende titel die de aandacht trekt en het onderwerp van je video duidelijk maakt.

Maak gebruik van ondertiteling: Shorts worden vaak bekeken zonder geluid, omdat kijkers niet altijd de mogelijkheid hebben om het geluid aan te zetten. Maak gebruik van ondertiteling om ervoor te zorgen dat je boodschap ook zonder geluid wordt begrepen.

Houd het visueel interessant: Zorg ervoor dat je video visueel interessant is, zodat kijkers geboeid blijven. Gebruik bijvoorbeeld kleurrijke beelden of een aantrekkelijke visuele stijl.

Maak gebruik van hashtags: Gebruik hashtags om je video te categoriseren en vindbaar te maken voor kijkers die zoeken naar specifieke onderwerpen.

Experimenteer: Shorts is nog een relatief nieuw formaat op YouTube, dus experimenteer met verschillende stijlen en onderwerpen om te zien wat werkt en wat niet. Blijf bijhouden wat goed presteert en pas je strategie aan op basis van je bevindingen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.