Leestijd: ca. 4 minuten

Phygitals . Een woord dat niet helemaal soepeltjes van de tong rolt, maar dat wel snel zijn weg vindt naar elke discussie over marketing en klantervaring.

Maar wat is phygitals eigenlijk? En nog belangrijker wat kun je er als marketeer mee?

Als marketeer biedt phygital marketing een schat aan mogelijkheden om je doelgroep te bereiken en te betrekken. Hier zijn enkele van de voordelen die je kunt benutten:

1. Creëer unieke en memorabele ervaringen:

 • Integreer digitale technologieën in fysieke ruimtes om interactieve en meeslepende ervaringen te creëren. Denk aan AR-spiegels in paskamers, QR-codes op producten die leiden naar extra informatie of video’s, of interactieve kiosken die klanten helpen bij het vinden van wat ze zoeken.
 • Combineer online en offline marketingactiviteiten om een ​​alomvattende reis te creëren. Bijvoorbeeld: stuur een gepersonaliseerde e-mail na een fysieke aankoop met gerelateerde producten of aanbiedingen.

2. Versterk je merkbeleving:

 • Gebruik phygital marketing om je merkidentiteit consistent te communiceren in zowel de fysieke als digitale wereld. Denk aan het gebruik van dezelfde kleuren, typografie en visuele elementen in je winkelinrichting, website en social media-kanalen.
 • Vertel unieke verhalen over je merk door middel van verschillende kanalen, zoals video’s, blogposts, social media en in-store displays.

3. Verzamel waardevolle data:

 • Door online en offline klantgedrag te koppelen, krijg je een completer beeld van je doelgroep.
 • Gebruik deze data om je marketinginspanningen te optimaliseren, gerichter te adverteren en gepersonaliseerde ervaringen te creëren.

4. Vergroot je bereik en conversieratio:

 • Phygital marketing maakt het mogelijk om klanten te bereiken via verschillende kanalen, waardoor je een breder publiek kunt aanspreken.
 • Door online en offline aankoopmogelijkheden te integreren, maak je het voor klanten eenvoudiger om te kopen wat ze willen, wanneer ze dat willen.

5. Blijf relevant in een veranderende wereld:

 • Consumenten verwachten vandaag de dag een naadloze integratie van online en offline ervaringen. Door phygital marketing te omarmen, blijf je relevant en concurrerend in de digitale economie.

Enkele concrete voorbeelden van phygital marketing:

 • QR-codes op producten: Klanten kunnen QR-codes scannen om meer informatie over producten te bekijken, reviews te lezen of gerelateerde producten te ontdekken.
 • Augmented reality (AR): AR kan worden gebruikt om virtuele producten te visualiseren in de fysieke wereld, of om interactieve spelletjes en experiences te creëren.
 • Chatbots: Chatbots kunnen klanten helpen bij het vinden van producten, het beantwoorden van vragen of het plaatsen van bestellingen.
 • Beacons: Beacons kunnen worden gebruikt om klanten gepersonaliseerde aanbiedingen of informatie te sturen wanneer ze zich in de buurt van een winkel bevinden.

Conclusie:

Phygital marketing is een krachtige tool die marketeers kunnen gebruiken om unieke en memorabele ervaringen te creëren, hun merkbeleving te versterken, waardevolle data te verzamelen, hun bereik en conversieratio te vergroten en relevant te blijven in een veranderende wereld.

Let op: De mogelijkheden van phygital marketing zijn eindeloos. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende technologieën en strategieën om te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep en merk.

Bronnen:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.