Leestijd: ca. 3 minuten

seminar_zoekmachinemarketing_PauwRZoekmachinemarketing is een snelgroeiende vorm van marketing en krijgt bij steeds meer bedrijven (vaste) voet aan de grond. Als je marketeers wereldwijd vraagt naar de marketingvormen met de hoogste ROI (return-on-investment), dan staat zoekmachine adverteren op 1 en SEO (zoekmachineoptimalisatie) op 2, zo blijkt uit een onderzoek van SEMPO. Uit een ander onderzoek uit 2008 bleek al dat vrijwel alle branches het inzetten van zoekmachinemarketing op zijn minst belangrijk, maar vaak zelfs essentieel vinden. Om bedrijven en instellingen kennis te laten maken met de kracht en de mogelijkheden van zoekmachinemarketing, organiseert PauwR Internetmarketing op 18 november een seminar Zoekmachinemarketing. Als vast partner en vertegenwoordiger van Bijgespijkerd biedt PauwR de lezers van Bijgespijkerd een korting aan op de entree van maar liefst 99 euro. De kosten bedragen dan nog maar 100 euro, wat er weinig is voor een compleet seminar.

Het seminar zal drie onderwerpen behandelen, namelijk:

Zoekmachineoptimalisatie
Hoe kunt u de positie van uw website in de organische zoekresultaten van Google verbeteren? Met welke factoren moet urekening houden? Hoe verbetert u de technische structuur van uw website en hoe kunt u extern aan de slag om een betere positie te verkrijgen?

Adverteren in Google met Google AdWords
Van formuleren van doelstellingen tot het selecteren van geschikte zoekwoorden en het schrijven van effectieve advertentieteksten; Na het bijwonen van het seminar bent u in staat om zelf een gerichte AdWords campagne op te zetten en te beheren of bent u een betere gesprekspartner voor uw internetmarketing bureau.

Google Analytics
Uiteraard wilt u graag weten wat uw online inspanningen en investeringen uiteindelijk opleveren. Het gebruik van een web statistieken programma kan u deze inzichten geven. In het afsluitende deel van het seminar wordt de implementatie van Google Analytics besproken, de belangrijkste functies uitgelegd en de meer geavanceerde opties kort geïntroduceerd.

Om van de korting gebruik te kunnen maken kun je inschrijven op www.pauwr.nl/seminar-zoekmachinemarketing. Als kortingscode vul je dan in: ‘Bijgespijkerd‘. De korting geldt voor alle medewerkers van jullie bedrijf. Het seminar vangt aan op woensdag 18 november om 13.30 uur en eindigt om 17.00 uur met een borrel.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

3 reacties

 1. Sjef Kerkhofs

  @Danny: Het betreft hief geen simpele promotie, maar een aanbod voor mensen die bij willen leren over search. We heten tenslotte niet voor Niks ‘Bijgespijkerd’. Wij willen meerdere kanalen beschikbaar maken voor onze lezers om te leren. Seminars zijn daar 1 mogelijkheid voor.

  Beantwoorden
 2. Pieter

  @dannyverhoeven PauwR post ook hier op Bijgespijkerd regelmatig tips over hoe je hoger kunt scoren in Google, Google AdWords en Analytics.

  Omdat veel mensen deze tips niet alleen willen lezen, maar ook wel eens live willen horen en zien met de mogelijkheid om vragen te stellen en op specifieke gevallen in te gaan, organiseren wij het seminar Zoekmachinemarketing. En voor wie hierin geïnteresseerd is bieden we een reductie aan op de entreeprijs.

  In een volgende post zullen we zeker ook weer concrete tips en adviezen geven!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.