Leestijd: ca. 3 minuten

Alle hype’s rond TikTok en Reels , de populariteit van platforms zoals Netflix en Amazon Prime en de constante groei van YouTube verraden één ding: video is een van de belangrijkste manieren waarop mensen tegenwoordig inhoud consumeren.

Voor bedrijven is daarom video’s een belangrijk medium waarmee ze hun publiek kunnen informeren, hun product of dienst kunnen promoten en hun bedrijfsresultaten kunnen helpen verbeteren. Daarom hieronder 6 tips om je kennis over videomarketing bij te spijkeren.

1. Bepaal je doel

Denk na over het doel ervan voordat je een video maakt. Wat is je doel met de video? En hoe ziet succes er voor jou uit? Je doel bepaalt het soort video dat je maakt, de inhoud, op wie het is gericht en waar je het plaatst. Het definiëren ervan is dus een noodzakelijke eerste stap.

2. Wees glashelder over wie je doelgroep is

Als je eenmaal het waarom achter je videomarketing campagne hebt gedefinieerd, is de volgende belangrijke factor begrijpen op wie deze is gericht. Onthoud dat met wie je praat net zo belangrijk is als wat je zegt.

3. Blijf niet stilstaan ​​bij de apparatuur

Veel bedrijven weerhouden zich ervan om video’s te maken en te gebruiken, omdat ze denken dat ze hoogwaardige apparatuur nodig hebben. Hoewel je video’s van hoge kwaliteit wilt maken die je merk het beste weerspiegelen, mag apparatuur geen belemmering zijn.

4. Maak gebruik van storytelling

Video’s die je merk, product of service ronduit promoten, zullen kijkers waarschijnlijk afschrikken en niet het beoogde doel bereiken. Aan de andere kant is het overbrengen van een verhaal rond je aanbod een geweldige manier om kijkers te betrekken en ze vast te houden.

5. Script je video’s voordat je ze opneemt

Behalve voor video’s achter de schermen of getuigenissen, is het vooraf  voorbereiden van een script de sleutel tot succes.

6. Gebruik muziek om je video aantrekkelijk te maken 

Of het nu een tutorial of een video advertentie is, elk type video kan aantrekkelijker worden gemaakt met muziek. Als het een korte en snelle video is zonder voice-over, kun je kiezen voor een vrolijk nummer om kijkers te boeien en te binden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.