Leestijd: ca. 3 minuten

Nu bijgespijkerd.nl er even uit heeft gelegen is het interessant om eens te kijken waar je op kunt letten zodra je een hosting provider uit gaat kiezen.

Dat je eigen site een keer plat zal gaan is nauwelijks te vermijden. Technisch bestaat altijd de mogelijkheid dat er iets mis gaat. En als dat moment daar is zul je blij zijn als je van tevoren even hebt gekeken naar onderstaande punten.

Goede bereikbaarheid van hosting provider
Niet alleen technisch gezien moet de server goed te bereiken zijn. Ook de klantenservice is van cruciaal belang. Voordat je besluit een pakket aan te vragen is het aan te raden wat simpele vragen te stellen aan de klantenservice om de responstijd en de expertise te meten.

Vragen zoals:

Hoeveel mensen hebben jullie beschikbaar om support te geven?
Welke snelheden kan ik verwachten van jullie server?
Welke alternatieven hebben jullie als de server plat gaat?
Wat gebeurd er als ik bandbreedte of diskruimte overschrijd?
Bieden jullie backups aan op jullie servers?
Hoe werkt het als ik mijn site naar een andere hosting provider wil verhuizen?

Vooral de vraag wat er gebeurd met het overschrijden van de bandbreedte en diskruimte is erg belangrijk als het om een site gaat waar je bijvoorbeeld producten verkoopt. Het bericht “Bandwidth Limit Exceeded” is lang niet zo aantrekkelijk als een mooie homepage. Je kunt dan beter een bericht krijgen dat je meer moet gaan betalen voor je hosting deze maand dan het mislopen van orders.

De “beste” hosting provider bestaat niet
Het is erg lastig om te zeggen wat de “beste” hosting provider is. Je kunt er eigenlijk wel vanuit gaan dat je die nooit gaat vinden. Kies daarom een hosting provider uit die netjes open communiceert, daar zul je altijd de meeste winst mee behalen. Je zou ook nog kunnen kijken op de site http://www.webhosters.nl/ waar je reacties van anderen lezen per hosting bedrijf. Wees er wel bewust van dat bedrijven zelf ook reacties kunnen plaatsen bij hun eigen recensiepagina.

Natuurlijk is een doorverwijzing van een vriend of collega naar het bedrijf dat zijzelf gebruiken ook een mogelijk betrouwbare oplossing. Mits ze tevreden zijn natuurlijk.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

8 reacties

 1. knoflook

  Hoi ja dat is echt een goed overzicht.

  Ik heb zelf ook zulke dingen meegemaakt.

  Vroeger had ik echt dure en weinig webspace bij mijn internet provider. Daarna was ik naar gratis hosting overgeschakeld met meer diskspace, maar dat was echt een ramp, de site dikwijls down maar ja wat wil voor 0 euro .

  Nu zit ik uiteindelijk bij hostmonster. Ben er zelf heel tevreden over, deze is heel betrouwbaar, goede support en ongelooflijke prijs. Bij hostmonster heb je voor minder dan 5 euro / maand (het is 5.99 $/maand (als je de korting hebt)) onbeperkte traffiek, onbeperkte diskpace, php,ruby,cgi,… tot 100 mysql databases, en zelfs shell access (tot 128 mb ram gebruik voor je proces!) –> dit krijg je bij de meeste providers slechts bij de allerduurste abonnementen.

  Er bestaan oneindig veel hosters en vele zijn goed. Het is kwestie van uit je doppen kijken en eerst even rondvragen.
  Mijn zorgen over het aantal bezoekers en aantal megabytes zijn alavst voorbij en via deze link krijg je nog korting ook : http://www.hostmonster.com/track/reduction/bijgespijkerd

  Beantwoorden
 2. brenda

  In principe geldt: goedkoop is duurkoop. Ik gebruik al een poosje Byte, een iets duurdere webhosting (alhoewel dat ook meevalt), maar wel een met voortreffelijke service!

  Beantwoorden
 3. Paul

  Meer dan 10 sites heb ik draaien bij Hostgator.
  Service is supersnel en ik ben uitermate tevreden.
  Ze staan altijd in de top 3 bij diverse onderzoeken.
  Bekijk hun site zelf even om te bepalen of het iets voor je is.

  bit.ly/gmZNxq

  gr, Paul

  Beantwoorden
 4. Teun

  Na diverse hostings te hebben geprobeerd kwam ik een goede tegen om mijn chat te hosten.
  Ik ben er zeer tevreden over en wordt altijd goed geholpen door de klantenservice.
  Je website kun je er al hosten va 0.50 euro per maand.
  Ook kun je er een vps server hosten voor een goed prijs.
  http://goedhosting.nl/
  fijne dag 🙂

  Beantwoorden
 5. Vincent

  Ik zit sinds een paar maanden bij hostingbase.nl en heb daar een magento webshop draaien op een VPS. Voorheen zat ik bij one.com, maar dat was een drama. De website vaak offline, snelheden waren ontzettend traag en de klantenservice was om te huilen.
  Bij hostingbase haal ik ongelofelijke snelheden en als ik bel voor service hebben zij tot nu toe alles perfect opgelost. Als ik over mijn limiet heen ga is dit geen probleem, mits het niet uit de klauwen loopt, dan zou ik een aangepast pakket moeten afnemen.

  Ik zou iedereen hostingbase.nl aanraden!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.