Leestijd: ca. 2 minuten

Eind februari werd bekend dat de website van Nrcnext.nl voortaan enkel nog uit een weblog zal bestaan. Bijgespijkerd blogger Paul Vereijken schreef er reeds een uitgebreid artikel over op De Nieuwe Reporter. Onmiddelijk toen ik het artikel van Paul las was ik erg benieuwd hoe Nrc van plan is deze hoge ambities uit te gaan voeren.

De aanstelling van Dutchproblogger Ernst-Jan Pfauth als redacteur toont de ambities van Nrc om een serieus weblog op te zetten en dus een andere richting op te gaan. Ernst-Jan gaf zegt:  “Op het weblog komen posts over onderwerpen die wel bij nrc.next passen, maar ze hoeven niet perse ook in de krant te staan. Het weblog moet geen kopie worden van de krant” “We bepalen zelf waar we over willen schrijven. Wel maken we gebruik van de kennis die op de redacties van nrc.next en NRC Handelsblad aanwezig is.” Ook dit gegeven bewijst de ambities van Nrc om een andere richting op te gaan met Nrcnext.nl.

Nu kreeg ik gisteren avond op Twitter onder ogen dat vandaag de release is van het nieuwe blog. Zojuist is het nieuwe Nrcnext.nl dan ook echt live gegaan…en het mag gezegd worden, het ziet er veelbelovend uit. Als er een krant is in Nederland die de juiste doelgroep heeft voor deze move, dan is het natuurlijk wel Nrcnext.

Het design van de site is een verademing qua eenvoud en overzichtelijkheid zoals te zien op de onderstaande printscreen. Dit was ook beloofd door de organisatie…en ze zijn geslaagd.

NRC

Ik zal de RSS feed de komende weken in ieder geval nauwgelet in de gaten gaan houden, en heb hoge verwachtingen van het weblog. De creativiteit en assertiviteit van mensen als Ernst-Jan gecombineerd met de sterke nieuwsbronnen van Nrc kunnen samen weleens een sterk weblog gaan opleveren.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

één antwoord

  1. Gyurka Jansen

    Ik moet toegeven dat ik enigszins sceptisch was toen ik las dat men “ging bloggen”. “Is dat nu wat er van NRCnext wordt? We gaan maar weer fantasieloos bloggen?”, maar eerlijk gezegd valt het me 100% mee.

    Elders heb ik ook al gezegd: misschien is er al een soort verzadiging voor “dit soort” blogs, maar ik vind het verder goed in elkaar zitten en het ziet er goed uit. Dus wat dat betreft kan het nog best eens gaan werken. Zeker met wat jij ook al zegt, Sjef; ze hebben de sterke bronnen van NRC achter zich staan.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.