Leestijd: ca. 2 minuten

De relatief nieuwe zoekmachine Bing heeft de nieuwe dienst BingTweets in Beta gelanceerd. BingTweets is ontwikkeld als een partnership tussen Microsoft en Federate Media met gebruik van Bing search. De zoekmachine lijkt er alles aan te doen een ware Twitter lover te worden. BingTweets is dan ook precies wat je er na het horen van de naam van verwacht. Het combineert up to date Twitter Search resultaten met Bing Search.

De nieuwe dienst laat bezoekers door Bing zoekresultaten browsen, terwijl er ook een stroom “real time” results vanuit Twitter voorbij komen. Dit lijkt ideaal voor zoektochten rondom evenementen en recente gebeurtenissen. De top van de website laat verder de bekende lijst “trending topics” binnen Twitter zien. Om hier meer overzicht in te creëren zijn deze trending topics opgedeeld in categorieën: Popular now, People, Places en Products. De lijst tweetresultaten aan de linkerkant wordt continue bijgewerkt en dat is tevens wat het enigszins rommelig maakt. De rechterkant van de pagina is keurig ingeruimd voor de zoekresultaten uit de Bing zoekmachine.

BingTweets

Door de opkomst van Twitter en sinds de invoering van Twittersearch zijn zoekmachines steeds vaker op zoek naar het integreren van deze “live” resultaten in de zoekresultaten en daar is BingTweets een nieuw initiatief van. Ook eerder deze maand begon de zoekmachine al met het integreren van tweets in zoekresultaten, maar toen ging het vooral om Tweets van bekende Twittergebruikers.

BingTweets levert niet ineens andere resultaten op dan bijvoorbeeld eerst een zoekwoord in te typen in Bing en vervolgens hetzelfde te doen op Twittersearch. Toch, de paar zoektermen die ik als test invoerde lieten een prima indruk achter, wat vinden jullie?

Over de auteur

Als Internetmarketeer bij Yonego actief in online marketing op basis van ROI met focus op zoekmachines en social media

één antwoord

  1. Gyurka Jansen

    Tsja ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moet, het duurt even voordat de twitter resultaten voorbij komen (je ziet niet direct de nieuwste) en ondertussen heb je misschien al iets in Bing gevonden. Of niet… ik zocht op mijn eigen nickname en vond als 1e hit een Weblog waar ik vroeger voor schreef; nu toch al een paar jaar niet actief en achter de URL zit al een tijd een NSFW site aangezien deze in het bezit is gekomen van iemand anders… Erg raar, ergens komen oude resultaten vandaan?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.