Leestijd: ca. 2 minuten

twitter_logo1Twitter heeft de optie welke @replies je wilt zien verwijderd uit de settings en presenteert dit als een ‘small change’. De gebruikers pikken het niet dat Twitter de ‘halve conversaties’ voor ze per default verwijdert en zijn boos. Zie nummer 1 trending topic op twitter, #fixreplies

Verbazing
Ik verbaas me er ook zeer over. Wat is er nu veranderd? Je ziet nu van de mensen die je volgt niet meer de @replies naar mensen als je die geadresseerde niet zelf volgt. Terwijl dit een van de manieren is waarop ikzelf nieuwe mensen leer kennen op Twitter. Men dunt zo de tijdslijn uit, zal wel veel ruimte en geld besparen voor Twitter. Maar verkoop het niet als verbetering in een klein tekstje op je blog onder het kopje “Small Settings Update

En los daarvan: Laat de gebruiker zoals het was zelf beslissen welk deel van de conversatie ze willen zien.

Zo was het:

Twitter notices - Settings -replies

Twitter notices - Settings -replies

Oorspronkelijk was de default setting “Replies to the people I’m following” maar dit kon je zelf aanpassen. Veel mensen deden dit ook, maar volgens Twitter zorgde deze optie ook voor verwarring.

Het lijkt me een poging om minder tweets in ieders timeline te zetten en vooral om het systeem nog laagdrempeliger te maken, misschien heeft de mainstream gebruiker er inderdaad geen behoefte aan, maar ik vind het een verarming. Zet de setting terug en leg duidelijk uit wat het gevolg is. Bij de help stond het duidelijk beschreven.

Geef me mijn eigen keuze terug, Twitter wordt zo minder sociaal. Juist de meanderende stroom berichten en het open karakter spraken mij en vele anderen zo aan. Wat vinden jullie van deze verandering?

Over de auteur

2 reacties

 1. Harold Kuepers

  Jammer dat Twitter er op deze manier mee omgaat. Ik denk ook dat de vrijkeuze beter was.

  Wat het volgende probleem is, en dat is misschien niet te wijten aan Twitter, is dat er steeds meer API komen. Neem bijvoorbeeld FriendFeed. Er is een soort ‘run’ ontstaan naar FriendFeed, alleen mensen vergeten de instelling goed te maken volgens mij. Nu volg ik mensen die enigzins overstappen naar FriendFeed maar die zie ik dus niet meer in mijn Tweedeck. Of de mensen hebben niet in de gaten dat niet alles dan bij Twitter terrecht komt en dus niet meer tevolgen is….. Of mensen kiezen bewust voor FriendFeed en willen af van veel volgers……

  Beantwoorden
 2. Coen Jacobs

  Waar ik meteen aan moest denken; volgens mij is dit gewoon een performance-ding van Twitter. Het kost ze zo veel minder load op de servers, waardoor Twitter sneller kan gaan functioneren.

  En als ik het niet mis heb, is het ook al sneller. Kan een vals gevoel zijn, maar Twitter lijkt toch echt sneller te reageren etc.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.