Leestijd: ca. 1 minuten

Een veel genoemd nadeel van het digitale tijdperk is anti-socialisatie. De maatschappij wordt killer en de wereld wordt steeds minder vriendelijk. Miljoenen mensen zijn enkel nog bezig met hun eigen hachje op het internet te promoten en beschermen. Dat is wat we horen….maar is dit wel echt zo? Gisterenavond kwam ik opnieuw een juweeltje tegen op het zo door mij geliefde TEDtalks (let op, er komt er ook een in Amsterdam…hulde!). Deze keer betreft het een lezing van Jonathan Zittrain, een Social theorist. Jonathan beweert juist dat het web een grote verzameling van ‘acts of kindness’ is…een leuke en frisse kijk op de digitale wereld. Op sommige punten is het wellicht een wat TE lieftallig en positief verhaal, maar de essentie is een frisse wind tussen de negatieve klank die internet tegenwoordig vaak oproept.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

één antwoord

  1. David

    Interessant filmpje, relevant! Ethiek en self-regulation van het internet zijn in mijn optiek belangrijke factoren voor de toekomst van het internet. Grappig vind ik het contrast tussen het vertrouwen van mensen als het aankomt op content (zoals Zittrain dat in zijn filmpje verteld) en het wantrouwen op het technische niveau (zonder firewall ben je binnen 10 min gehacked). Mooi discussiepunt: hoe kan je deze ‘Trust’ inzetten om klanten te winnen/behouden?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.