Leestijd: ca. 2 minuten

Social media trends, we worden er helemaal gek van de afgelopen weken. De jaarwisseling is altijd weer een excuus voor alle marketeers en mediamensen om gewaagde voorspellingen te doen en uitgebreid terug te kijken op het afgelopen jaar. Op zich natuurlijk niks mis mee, maar na 100+ van dergelijke voorspellingen heb ik het toch wel vrij ver gehad.

Ik werd dan ook niet bepaald vrolijk van de titel die Jeremiah Owyang aan zijn artikel van afgelopen week heeft meegegeven: ‘Slideshare social media trends 2010’. Gelukkig betreft het een slideshare die eigenlijk helemaal geen trends beschrijft, maar gewoon de situatie waarin social zich momenteel bevindt. Voor deze keer vergeven we Jeremiah dan ook zijn ziekmakende titelkeuze 😉

De slideshare is erg interessant en laat vooral zien dat bedrijven de nadruk niet moeten leggen bij techniek maar bij organisatie, en dat moet worden gekeken naar het grote plaatje. Kortom, hard wegrennen als er iemand aan je deur staat die een ‘Twitterstrategie’ of ‘Facebookstrategie’ wil verkopen. Interessant verhaal!

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.