Leestijd: ca. 3 minuten

 

In mijn vorige blog beschreef ik het gat tussen de Early Adopters die alle social media tools omarmd hebben en de Majority die nog helemaal niet op deze ontwikkelingen is aangehaakt. Uit de reacties op mijn blog bleek opnieuw dat veel mensen uit de eerste groep dit helemaal herkennen. Een van de meest gestelde vragen van de tweede groep is: wat heb je er nou eigenlijk aan?

Veel mensen zien het nut niet van het gebruik van social media, omdat ze het idee hebben dat ze er vooral kunnen melden dat ze in de rij bij de bakker staan. En hoewel ik met mijn Foursquare incheck toch wel eens meld dat ik bij de bakker sta, leg ik regelmatig uit hoeveel voordelen dit netwerk mij brengt.

Een mooi voorbeeld daarvan vind ik het Career Event dat ik onlangs voor mijn studiegroep van Nyenrode organiseerde. Een deel van mijn netwerk bestaat uit recruiters en HR-professionals. Via Twitter kon ik deze mensen heel makkelijk benaderen met de vraag of zij bij dit event aanwezig wilden zijn. En ondanks dat ik een aantal van hen nog nooit eerder persoonlijk had ontmoet, was het geen enkel probleem om er een goed gevulde en geslaagde bijeenkomst van te maken.

Een ander, veel besproken, voordeel is het vinden van een baan via social media. Door een goed netwerk te bouwen, online die contacten ook te onderhouden, in het oog te springen door blogs te schrijven of bruikbare berichten te plaatsen is het al veel mensen gelukt om een leuke baan te vinden. Mij is dat nu ook gelukt, mede door een leuke combinatie met het Nyenrode netwerk. Mijn nieuwe rol als Community Manager zal in deze blogs vast vaak voorbij gaan komen.

En wat als je nu niet zo carrière gericht bent? Dan zijn er nog de borrels, bbq’s, feestjes, evenementen, kookavondjes, verhuishulpen etc. die je op social media terug kunt vinden. Oude of nieuwe vrienden. Inspiratie voor je nieuwe huis. Nieuwe hobby’s of tips voor je volgende vakantie. Door dit allemaal in mijn omgeving te vertellen, hoop ik dat de online wereld steeds groter wordt. Omdat het te mooi is wat mensen allemaal met elkaar te delen hebben.

Over de auteur

Natalie Aubel werkt als Community Manager voor Camelot Vastgoedbeheer en studeert daarnaast Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business Universiteit. Als er nog wat privé tijd over blijft, dan is ze op stap met vrienden, naar borrels en meetings.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.