Leestijd: ca. 3 minuten

radioNieuwe en social media beginnen meer en meer een gewaardeerd begrip te worden. Steeds meer binnen- en buitenlandse media én pioniers op het gebied van nieuwe media starten met radioprogramma’s of podcasts over deze vormen. Zowel via de ‘ouderwetse’ zendmasten als via het internet. Maar welke binnen- en buitenlandse programma’s of podcasts zijn de moeite waard om te beluisteren?

MediaMinds.fm
Omdat de (on)mogelijkheden van de online mediawereld nog meer net ontdekt zijn. De journalistiek opnieuw uitgevonden wordt en niemand weet hoe de toekomst van informatie eruit ziet en iedereen er toch over praat, hebben Jaap Stronks en Paul Vereijken besloten om aan de frontlinie van deze heruitvinding en toekomstverkenning te willen staan. Iedere donderdagavond presenteren zij het programma MediaMinds.fm. Internetradio over online media. Zelf interacteren met de twee presentatoren en hun gasten kan. Gebruik #Mediaminds in je tweets en neem deel aan de discussie. Na de wekelijkse liveuitzending is het programma terug te beluisteren als een podcast.

Radio Online
Tussen 17.15 en 18.00 presenteren Francisco van Jole en Peter de Bie Radio Online. Iedere zaterdag vertellen zei over computers en internet. Daarnaast kun je ook nog live meekijken in de studio tijdens de uitzending. In het kader van het Radio 1 Radiolab is er sinds mei een nieuwe aanvulling in het radioprogramma, namelijk Twitterradio. Marie-Claire van den Berg presenteert Twitterradio, een tweedelig programma waar je niet alleen naar hoeft te luisteren maar waar je ook tegen kunt praten. Wil je deelnemen aan het programma dan moet je #TwitterRadio gebruiken in je tweets op Twitter. Al deze berichten worden gelezen en verschijnen op de website. De liveuitzending is terug te beluisteren als podcast.

MediaTalk
Iedere vrijdagmiddag praat Matt Wells van The Guardian je bij over de laatste nieuwtjes en roddels in wat zij noemen ‘the media village’. MediaTalk is een programma waar veel gasten uit de mediawereld voorbij komen. De uitzendingen zijn terug te beluisteren via de website van MediaTalk.

The Gillmor Gang
Amerikaanse experts op het gebied van technologie en sociale media hebben zich verzameld onder de naam The Gillmor Gang. Iedere zaterdag bespreken de verschillende experts over wat er ‘hot’ is in de technologie en sociale media. Het grappige aan de podcast is dat de groepsgesprekken worden opgenomen in Skype. Opvallend is dat er geen vrouw te bekennen is in deze groep. Bekende namen zoals Andrew Keen, Robert Scoble en Hugh MacLeod maken deel uit van de gang.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.