Leestijd: ca. 2 minuten

facebookWall

Afgelopen donderdag lanceerde Raymond Spanjar in een blogpost getiteld “Netwerken aller landen verenigt u” een aantal tools om verschillende sociale netwerken aan Hyves te koppelen. Zo is het nu mogelijk om je Twitter updates en je Facebook activiteiten automatisch te laten doorplaatsen naar Hyves en is het in de toekomst mogelijk om ook je LinkedIn en YouTube account te koppelen.

Dit is een interessante ontwikkeling. Hiermee erkent Hyves dat activiteiten op andere plaatsen op het web ook interessant kunnen zijn voor je Hyves vrienden. Op Hyves heeft iedereen (die dat wil) inmiddels een vriendengroep opgebouwd, nu kun je je activiteiten op andere plaatsen delen met deze vrienden.

Hiermee gaat Hyves steeds meer richting een structuur die Facebook hanteert en verder uitbouwt. Ik ben benieuwd of de WieWatWaar zoals we die nu kennen nog lang dezelfde vorm zal houden. Als je namelijk de input hiervan steeds belangrijker gaat maken, moet hier ook meer de focus op komen te liggen en op een andere manier gepresenteerd worden. Zullen we in de toekomst niet meer elkaar kunnen krabbelen en een Hyves muur (net zoals een Facebook Wall) krijgen? Waarbij de krabbels en WWW’s worden samengevoegd?

Ik ben van mening dat het zeker een verandering moet ondergaan om de ontwikkelingen tot zijn recht te laten komen. Time will tell..

Over de auteur

Sytse heeft een functie als Social media strateeg bij het online reclamebureau Pickle Factory.

3 reacties

 1. jpschadde

  Ik weet in ieder geval wel dat 90% van de hyvesvrienden het vervelent vindt als je hun WieWatWaar met twitterberichten ‘vervuilt’. Het wordt onder de hardcore hyvers dus wel echt gebruikt.
  De home page van hyves is nu al een soort van wall toch, maar dan met verschillende onderdelen. Tikken, WWW’s en krabbels hoeven voor mij persoonlijk niet te worden samengevoegd. Ik vind overigens de wall van facebook erg irritant, met de twittervervuiling van sommigen erop ;-).

  Beantwoorden
 2. Coen Jacobs

  @jpschadde Je hebt gelijk, ik kreeg in de eerste weken na het doorsturen van tweets naar Hyves veel negatieve reacties daar op.

  Maar toch, zoals Sytse-Jan al schreef in “Twitteren zonder dat je het weet“, begint men op Hyves ook steeds meer met statusupdates te werken. Hyves begint in zekere zin meer op Twitter te lijken, zoals je zelf ook zegt; de homepage is al een soort wall.

  Zelf zie ik nog steeds niet in hoe tweets de WieWatWaar van Hyves kunnen ‘vervuilen’. Maar het zal er mee te maken hebben dat de acceptatie-curve wat steiler is op sociale netwerken (als Hyves) om met zoveel statusupdates om te gaan, als gebruikelijk is op Twitter.

  Beantwoorden
 3. Danny Verhoeven

  Ik heb mijn Twitter account aan Hyves gekoppeld maar heb nog nooit een negatieve reactie gekregen.

  Zie nu zelfs dat ze via Hyves op deze berichten gaan reageren.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.