Leestijd: ca. 2 minuten

Bericht nav fakebericht Twitteraccount Cohen

Vanmiddag tweette de Partij van de Arbeid dat het Twitter-account van Job Cohen niet echt is. Altijd vervelend als iemand in jouw naam berichtjes op internet zit. Dit is natuurlijk wel te voorkomen.

Toen Job Cohen gisteren zijn persconferentie gaf, was er door de PvdA natuurlijk veel voorbereid. Zoals vaker, was men de online component echter vergeten.

Het Twitteraccount van Cohen was fake. Ook op Hyves en Facebook bestaat er wel een Job Cohen, maar is het volstrekt niet duidelijk of dit account aan de voormalige burgemeester van Amsterdam toebehoort.

Www.jobcohen.nl verwijst naar een pagina van de gemeente Amsterdam. Ik weet dat de gemiddelde ambtenaar in het weekend niet werkt, maar met het oog op de verkiezingen dient dit account ook snel te worden overgeheveld aan Cohen, of aan de PvdA.

Allereerst zorg je er natuurlijk voor dat je je naam vastlegt op populaire netwerken. Daarnaast is het zonde om de accounts, als je ze dan hebt, ze niet te gebruiken.

Dode accounts

De accounts van Job Cohen op Facebook en Hyves zijn dood. Er gebeurt hier niets. Ook al had Cohen als burgemeester een andere rol, het is jammer dat er via deze accounts geen informatie te vinden is. Op zijn minst had er hier een kleine biografie kunnen staan.

Nu Cohen richting de verkiezingen gaat, kan hij via sociale netwerken dichter bij zijn kiezers komen. Politici zetten nu nog vaak alleen Twitter in. Maar daarbij beperk je je tot 140 tekens en een hele specifieke doelgroep.

Een combinatie van media en verschillende sociale netwerken zou meer lonend zijn. Gebruik bijvoorbeeld Foursquare om te laten zien waar je je bevindt tijdens je campagne. Gebruik een netwerk als Ning om gelijkgestemden om je heen te verzamelen en te discussiëren over je politieke standpunten.

Benieuwd welke politicus hier het beste begeleid wordt door zijn campagneteam en het handigst gebruik maakt van de vele mogelijkheden online.

Over de auteur

Maurice is partner bij Online Dialogue en eigenaar van internetadviesbureau Nummer Negen. Online Dialogue is een consultancy bedrijf dat klantdialogen optimaliseert, met als doel het online rendement te maximaliseren.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.