Leestijd: ca. 3 minuten

Jennifer heeft Lupus en gaat daardoor voor de 3e keer het concert van Radiohead – haar favoriete band – missen. Dat konden haar vrienden niet over hun kant laten gaan. Het gevolg? In iets minder dan 48 uur is het bericht gaan rondgaan op Twitter en Facebook en hebben ze al verschillende media waaronder Parool en RTL nieuws bereikt. Zal het ze lukken Radiohead te bereiken? 

http://www.itneverhurtstohelp.com/ is opgezet door 7 vrienden van Jennifer als actie nu Jennifer voor de zoveelste maal in het ziekenhuis ligt en daardoor voor de derde keer Radiohead gaat missen. Ze willen hiermee voornamelijk bereiken dat Lupus een stuk bekender wordt, al zou het natuurlijk geweldig zijn als Radiohead 14 oktober ook werkelijk aan het bed van Jennifer staat.

De website is een open brief aan Radiohead, waarin ze vragen of Radiohead misschien zo vriendelijk zou willen zijn langs te komen in het VUmc, op steenworp afstand van het Ziggo-dome waar ze zondag 14 oktober staan.

“Because of lupus, she has missed your last two concerts in Holland… and now she’s about to miss the third one in the Ziggo dome on the 14th of october. The hospital is near the Ziggo dome and she would be delighted if you could visit her, and if there’s a guitar somewhere, maybe play a song or two.”

De lancering van website en daarmee actie begon op zaterdagavond 6 oktober. Doordat alle vrienden – en hun vrienden én hun vrienden – de link gingen delen ging het als een lopend vuurtje. Toen vanochtend ze ook nog een persbericht de deur uit deden ging het hard. Binnen 48 uur is de website al bijna 3500 keer bezocht en 970 keer geliked! De video waarin Jennifer zingt – Jennifer is zelf zangeres van Collect Call from Mars, een band die ooit tot de halve finale van de Amsterdamse Popprijs kwam – is al 1661 keer bekeken.

Onvoorstelbare aantallen natuurlijk voor wat begon als een klein initiatief. Maar juist dat soort kleine initiatieven hebben al eerder bewezen dat ze veel kunnen bereiken. Zal #itneverhurtstohelp daar ook toe gaan behoren? Zal Radiohead werkelijk bij Jennifer aan bed staan?

Wat vind jij, verdient deze actie meer aandacht of vind je het maar onzin dat dit zo snel gaat? Laat het ons weten!

Over de auteur

Natalie werkt als Projectleider Sociale Media bij de Fac Geesteswetenschappen van Universiteit Utrecht. Naast haar werk houdt zij van koken, creatief zijn en fantasy lezen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.