Leestijd: ca. 2 minuten

facebook-logo1Facebook domineert de afgelopen dagen de (inter)nationale blogs. Het platform roert zich de afgelopen dagen dan ook flink. Deze week werd bekend dat Friendfeed werd overgenomen en lanceerde Facebook een realtime search engine. De acties worden her en der al bestempeld als een regelrechte aanval op Twitter. Alsof het nog niet genoeg was, kwam er ook nog nieuws over een simpelere en snellere versie van Facebook naar buiten: Facebook Lite.

Dat Friendfeed werd overgenomen was geen enorme verrassing. Facebook ‘leende’ al wat elementen en neemt de dienst, inclusief personeel, nu definitief over. In het persbericht zegt Bret Taylor, een van de FriendFeed co-founder’s, het volgende over de overname: “Facebook and FriendFeed share a common vision of giving people tools to share and connect with their friends,”

friendfeed-facebook
Een ander wapen in de ‘aanval op Twitter’ is de real time search engine. Gebruikers kunnen de laatste 30 dagen van hun Newsfeed doorzoeken voor status updates, foto’s, links, video’s and notes die door vrienden worden gedeeld. Als andere gebruikers (niet-vrienden) hun content public hebben gemaakt, wordt dit ook meegenomen in de zoekresultaten. De resultaten laten ook de profielen van gebruikers zien en andere relevante pagina’s, groepen of applicaties.

Last but not least kwam dus ook het nieuws naar buiten over Facebook Lite. Een gestripte versie van het reguliere platform dat de meest recente status updates van je vrienden laat zien. Facebook Lite is voorlopig nog alleen voor een geselecteerde testgroep.

Zou het een officiële aanval zijn op Twitter of zit er iets anders achter? Ik denk dat Facebook op z’n minst meer op Twitter wil gaan lijken. We wachten de ontwikkelingen af.

Over de auteur

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.