Leestijd: ca. 2 minuten

De 1%CLUB is een internationale marktplaats die slimme ontwikkelingsprojecten koppelt aan mensen, geld en kennis. De projecten zijn concreet en behapbaar. Van een kippenboerderij in Kenia tot een breakdanceschool in Guatemala. Bij de 1%CLUB beslis je zelf aan welk project je 1% van je tijd, kennis en geld wilt bijdragen. En online kun je aan de hand van weblogs, foto’s en filmpje “jouw” project volgen. Allemaal erg tastbaar en helemaal in lijn met de maatschappelijke ontwikkelingen. Vorig jaar riep ik mensen persoonlijk op een project te steunen via Bijgespijkerd. Dit project is inmiddels vol, 5000 euro is ingezameld voor een project in India!

Ook dit jaar rond de kerst doet de 1% club weer van zich spreken: op donderdag 9 en vrijdag 10 december vinden 24 ludieke acties plaats door heel Nederland met als doel binnen 24 uur 24 verschillende ontwikkelingprojecten af te ronden. Het bijzondere aan deze campagne is dat het volledig is opgezet en wordt uitgevoerd door de 6.000 leden van de 1%CLUB website. De 24 uur actie wordt uitgevoerd door een gevarieerde groep van studenten, bedrijven, ZZP-ers en verenigingen. Zo zijn er bijvoorbeeld 12 Poolse klusjesmannen die een dag gaan klussen om geld in te zamelen voor een school in Zambia. Een groep ZZP-ers biedt workshops aan waarvan opbrengst gaat naar vissersproject in Colombia en Twitteraars organiseren ‘TwitterBingo’ voor een ICT project in Sri Lanka.

De 24 uur actie wordt gecoördineerd vanuit de open flexwerkplek Seats2Meet.com in Hoog Catharijne in Utrecht. Vanaf die plek kan iedereen die wil meedoen zich aansluiten en wordt er via de live stream 24 uur lang online verslag worden gedaan van de acties in het land. De 24 uur actie start donderdag 9 december om 15.00 uur.

Crowdsourcing dus! Niet enkel voor het werven van giften, maar ook voor het opzetten en uitvoeren van een campagne. Weer een knap staaltje goede doelen innovatie van de 1% club! Kijk snel op de site: www.1procentclub.nl

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.