Leestijd: ca. 2 minuten

Babyboomers, de generatie in de leeftijd 43-63, worden reeds jaren bekeken als een generatie die achter loopt bij het gebruik internet/sociale media. Recent onderzoek van o.a. onze geniale goeroe Jeremiah Owyang voor het ‘leading’ onderzoeksbureau Forrester laat echter een enorme groei zien in de acceptatie van social media door deze leeftijdsgroep. Iets wat sommigen van ons wellicht al dachten, maar niet konden bewijzen. Welnu, het bewijs is geleverd! Een snelle blik op de oude en nieuwe Social Technographic onderzoeken van Forrester laat een grote groei zien van het aantal ‘actieven’ op het internet. Zoals te zien is in het meest recente onderzoek, is vooral de groei onder de babyboomers van 2007 tot 2008 groots. Het percentage ‘critics’ (gebruikers die reageren op blogs en ratings+reviews achterlaten) is zelfs bijna verdubbeld, het percentage ‘inactives’ is bijna gehalveerd. En dat alles binnen 1 jaar. Schitterende cijfers voor iedereen die gelooft in social media.

Onderzoek 2006

Recente onderzoek 2008
Social Technographics of Younger and Older Baby Boomers

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

3 reacties

 1. arjan broere

  Veel van deze media zijn denk ik ruim geaccepteerd en hebben hun waarde bewezen. En ik kan me ook voorstellen dat met name netwerksites gebruikt worden om redenen van baanonzekerheid.

  Maar evengoed prima als er groei is, dat maakt voor iedereen dat er weer meer te beleven is online.

  En als 40’er ben ik gelukkig net geen babyboomer 😉

  Beantwoorden
 2. Sjef Kerkhofs

  @Arjan: Internet gaat zeker profiteren van de financiele onzekerheden. Steeds meer mensen zullen door personal branding proberen nieuw werk te vinden.

  De meeste van deze media zijn inderdaad al ruim geaccepteerd, maar om er nu ook echt werkelijke onderzoekscijfers van te zien…heerlijk!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.