Leestijd: ca. 4 minuten

Google Street ViewGoogle Street View is onderdeel van Google en biedt gebruikers de mogelijkheid om panorama foto’s op straatniveau te bekijken. Google Street View, onderdeel van Google Maps en Google Earth, bestaat sinds mei 2007 en is tot dusver niet geheel vrij van kritiek geweest. Verschillende partijen hebben tegen de dienst van Google geprotesteerd, waarbij Google in een aantal gevallen de dienst zelfs heeft moeten aanpassen om verontruste gebruikers tegemoet te komen.

Sinds de start van Street View heeft Google een groot aantal steden van Amerika in kaart gebracht en inmiddels is naast Amerika Google Street View nu ook actief in Europa en Japan. In Nederland zijn nu een aantal steden in Street View te vinden waarbij de dienst in de eerst volgende update met nog meer steden zal worden uitgebreid.

Hoewel Google Street View in Nederland al even actief is, probeert Google nu ook in Nederland meer voet aan de grond te krijgen met de Street View dienst en organiseert het daarvoor een wedstrijd waarbij verschillende Nederlandse attractieparken en toeristische locaties door Google Street View in beeld zullen worden gebracht. Een vergelijkbare wedstrijd in Engeland heeft er onlangs toe geleid dat onder andere beelden van het wereldberoemde Stonehenge zullen worden toegevoegd aan Google Street View.

Vanaf vandaag zullen de deelnemende attractieparken en toeristische locaties worden gepresenteerd op de website www.google.nl/stemopstreetview09, waarbij Nederland kan stemmen op de verschillende deelnemers. De wedstrijd loopt tot het einde van de week en de winnaars worden al komend weekend bekend gemaakt.

Deelnemende locaties zijn onder andere de Apenheul, het Binnenhof, Nationaal Park de Hoge Veluwe, De Efteling en Attractiepark Slagharen. De wedstrijd ‘de attractie die u op internet wil zien’ loopt tot het einde van deze week waarna Google zelf de winnaars bekend zal maken. De parken met de meeste stemmen zullen vervolgens in beeld gebracht met de door Google speciaal ontworpen trike, een driewieler uitgerust met speciale Street View camera’s.

Alistair Verney, persvoorlichter Google Nederland: “Street View is ook in Nederland ongekend populair. We ontvangen veel verzoeken om belangrijke plekken die typerend zijn voor ons land in beeld te brengen. Met deze opiniepeiling geven we de Nederlandse bevolking de mogelijkheid om mee te denken over welke bijzondere plaatsen of attracties met de Google Street View Trike als eerste moeten worden opgenomen in Street View.

Een van de deelnemers aan de Google Street View wedstrijd is Attractie en Vakantiepark Slagharen en niet geheel toevallig ben ik zelf sinds kort werkzaam voor Slagharen. Google Street View zou voor het park een goede mogelijkheid zijn om de gebruikers op een leuke manier kennis te laten maken met het park. In eerste instantie in het belang van het park, daarnaast lijkt het me interessant om te zien hoe de opnames voor Street View plaatsvinden en daar ook wat meer aandacht aan te besteden. Misschien willen jullie daarom mij een plezier doen en op de website van Google op Slagharen Attractiepark stemmen. Alvast bedankt, ik hou jullie op de hoogte van de uitslag.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.