Leestijd: ca. 2 minuten

140 char confAfgelopen week vond in New York The 140 Character Conference plaats. Een conferentie volledig gewijd aan Twitter. Een van de meest interessante presentaties was die van Fred Wilson, waarin hij beschrijft waarom social networks zo belangrijk zullen worden voor online advertising. Hier volgt een highlight uit zijn presentatie.

Volgens Wilson is er een enorme groei te zien in het verkeer dat website ontvangen van social networks als Facebook en Twitter. Wilson noemt dit social media based passed links. Deze links die in social networks gedeeld worden komen betrouwbaarder over en zijn voor de lezer interessanter om te volgen, hierdoor converteren passed links beter dan bijvoorbeeld links van Google.

“The power of social media and the links that get passed in social media are going to grow and become a very important source of traffic on the internet and that traffic is likely to convert better.”

Als de trend zo doorgaat zal voor veel websites de gecombineerde kracht van Twitter en Facebook die van Google passeren. Een erg interessante ontwikkeling en mogelijke verschuiving in de internet machtsblokken! Merken mensen hier ook al deze verandering in traffic die binnenkomt?

Over de auteur

Antonio studeert Bedrijfskunde en is werkzaam als Social Media Coördinator & Strateeg bij Pondres Social Marketing. Daarnaast blogt hij over Marketing en Business.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.