Leestijd: ca. 4 minuten

dna-lifestreamEen aantal weken geleden bedacht ik mij dat door het posten op Bijgespijkerd.nl mijn eigen weblog steeds minder aandacht en dus automatisch ook bezoekers krijgt. Ik vroeg mezelf af of ik dit erg vond en dat vond ik niet maar het staat vast dat een eigen website belangijk is voor personal branding. Je eigen identiteit begint vaak op een eigen site en het is de bedoeling om dit consequent door te voeren in je andere activiteiten.

Conclusie; ik moet toch wat met mijn site doen en ineens wist ik het. Een lifestream moest het worden. Een bundeling van al mijn activiteiten die ik online uitvoer die precies een beeld geven wie ik ben met een style die bij mij past. Ik denk dat een lifestream hier perfect voor geschikt is en ik denk ook dat lifestreams nog een grote toekomst tegemoet gaan.

Wat is een lifestream eigenlijk en wat zijn de mogelijkheden?

Een lifestream is een pagina waar al je online activiteiten langskomen als een stroom informatie ongeacht wat deze informatie is. Het is vaak een combinatie van bookmarks, foto’s, video’s en blogposts. Al deze informatie wordt uit allerlei social networks getrokken en netjes weergegeven. Het consequent zijn in wat je deelt is zeer belangrijk om aan je personal brand te werken. Het afwisselen met persoonlijke informatie maakt het interessant voor iedereen.

Waarom dan deze post? Wel omdat iemand die ik zeer integer acht, Steve Rubel, heeft aangekondigd zijn blog niet meer bij te werken en al zijn verkeer gaat doorsturen naar zijn lifestream omdat hij denkt dat zijn lifestream interessanter is dan alleen maar tekst. Dit raakte mij omdat ik mede dankzij hem GMail als mijn zenuwcentrum heb ingericht en hier zeer veel waarde uithaal.

Hoe richten we dit in?

Op dit moment zijn er twee tools die hiervoor zeer geschikt lijken zijn te weten Tumblr en Posterous. Het gaat te ver om beide tools uitgebreidt te vergelijken.

Enkele feiten:

  • Tumblr is al geruime tijd bekend
  • Posterous krijgt de laatste tijd veel positieve reviews en werkt hard aan alle functionaliteit
  • Tumblr heeft sterke mogelijkheden in het persoonlijk maken van je lifestream
  • Posterous vraagt geen registratie
  • Tumblr heeft een goede iPhone applicatie
  • Posterous is veel toegankelijker en flexibeler door alles via email af te kunnen handelen
  • Beiden bieden de mogelijkheid om Google Analytics in te zetten

chart

Rood is tumblr en blauw is posterous.

Eerder heb ik iets geschreven over hoe Ping.FM een koppeling kan zijn naar je social networks. Een lifestream als Tumblr of Posterous gaat verder door zowel de posting naar andere social networks op zich te nemen maar ook nog eens door dit te aggregeren en overzichtelijk te presenteren.

Hoe meer ik lees over lifestream hoe meer ik overtuigd raak dat lifestreams in 2009 enorm zullen gaan groeien. Mensen worden moe van overal, alles te posten en hun familie en vrienden overal naar toe te sturen. Lifestream is je personal brand!

Nu nog even gaan bedenken hoe mijn nieuwe site eruit gaat zien…

Over de auteur

Coen is eigenaar van Blue Factory Internet. Gespecialiseerd in onderhoud van websites (WordPress, Magento, SEO en webredactie).

4 reacties

  1. Sabine

    Ik heb een poosje Sweetcron van Yungfook uitgeprobeerd:
    http://www.sweetcron.com/

    Niet verkeerd. In feite haak je feeds aan in het CMS (er staan al een aantal beschreven) en style je de diverse mogelijkheden (youtube film, flikr foto, hyves update enz), waarna ze chronologisch op je FP staan.

    Beantwoorden
  2. Gyurka Jansen

    Ik weet het nog niet zo, van veel mensen die ik “volg” (niet in twitter zin, maar algemene zin) vind ik vaak maar 1 aspect, of enkele aspecten, interessant. Om het kort door de bocht te zeggen; jouw lifestream vind ik misschien helemaal niet zo interessant en ik wil dan graag alleen op jouw marketingblog jouw marketing ideeën lezen. (Ik noem maar iets willekeurigs..)

    Then again; zoals je zelf aangeeft moet ik daarvoor hier op bijgespijkerd zijn en is een lifestream juist een mooi overzicht voor diegenen die wel geïnteresseerd zijn in een algemeen beeld van jou. In die zin moeten de “specifiek geïnteresseerden” zoals ik gewoon alleen de/een deelverzameling van ‘jou’ volgen.

    Dus ik ben een beetje “undecided”, maar misschien is voor sommigen dan de oplossing van Pieter wel wat ja… eigenlijk roept dit weer eens om een algemeen overkoepelend profile waardoor je bij elke blog waar je voor schrijft of post een optie hebt “lees meer van mij” die de bezoeker doorknalt naar jouw lifestream. (Dus eigenlijk zoals je nu vaak bij posts kunt aangeven wat je eigen homepage is)

    Beantwoorden
  3. Coen Meerbeek

    @Pieter,

    Ik heb die lifestream op mijn eigen blog staan. Nu even offline ivm verhuizing. Die plugin is niet de frontpage maar een aparte pagina. Met een lifestream bedoel ik meer dat mijn hele site 1 grote lifestream wordt.
    Uiteraard moet het wel zo verdeeld zijn dat je als gebruiker niet alles in 1 stroom ziet maar meerdere stromen naast elkaar. Ik ben er gewoon nog niet helemaal uit.

    @Gyurka, Je slaat de spijker op de kop thnx!
    Een lifestream op een eigen site mag alles bevatten. Mensen die alleen geinteresseerd zijn in mijn blogpostings over marketing gaan juist naar Bijgespijkerd. Zo krijgt iedereen obv zijn of haar interesse de benodigde informatie en is mijn lifestream meer een beeld van wie ik als persoon ben. Als fundering van mijn specialisaties.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.