Leestijd: ca. 1 minuten

cartoon from www.weblogcartoons.com

Cartoon by Dave Walker. Find more cartoons you can freely re-use on your blog at We Blog Cartoons.

Zijn vrienden nog wel echter vrienden…? Dat is een discussie die steeds vaker gevoerd wordt. Mensen hebben op sites als Hyves, Facebook etc. vaak honderden ‘vrienden’ hetgeen mij in een sociale omgeving vrijwel onmogelijk lijkt. Ik ben dan ook sterk van mening dat massale sociale netwerksites in de toekomst een betere scheiding zullen moeten bieden tussen werkelijke ‘vrienden’ en ‘contacten’ om te kunnen overleven.

Wat vinden jullie?

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

2 reacties

 1. John Geerts

  Interessante stelling met een medaille die meerdere kanten heeft. Het uitgangspunt hierboven is dat men maar een beperkt aantal vrienden “te vriend” kan houden. Wat op zich waar is, maar willen we dat onderscheid wel maken? Tussen goede of -vage- vriend
  Kan de “vage” vriend van nu, niet een zeer groede vriend zijn over 2 weken wanneer een paar belangen komen?
  Kijken we liever in onze “vage” vriendenlijst als we naar iets op zoek zijn, dan in de gouden gids.

  Ik denk de vage vriendenlijst.

  Dus ik ben het met de stelling niet echt eens.

  Het impliceert dat je “vriendschappen” gaat graderen. Daar zitten veel mensen niet op te wachten, al was het maar om het tijdsgebrek.

  Wel blijven nog steeds kleine onderscheidjes hebben natuurlijk. LinkedIn met een nadruk op “werk” andere sociale netwerksites met een veel breder verband.

  Welke praktische wijzigingen had jij in gedachten, Sjef?

  Beantwoorden
 2. Sjef Kerkhofs

  Ik heb het hier ook niet over de zakelijke sociale netwerken zoals Linkedin. Daar zijn de relaties in principe niet gebaseerd op vriendschappen.

  Helaas heb ik nog niet echt een antwoord op je vraag, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Een trend die ik echter wel zie is dat mensen de netwerken waar ze honderden vrienden hebben steeds minder actief gaan gebruiken. Netwerken die wel steeds meer gebruikt worden zijn de niche netwerken waar de banden sterker zijn.

  De grote massale netwerken zullen hier een oplossing voor moeten gaan vinden/zoeken denk ik. Welke dat is…tsja… Wellicht is het meer benadrukken van vriendengroepjes binnen de sociale netwerken een idee?

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.