Leestijd: ca. 2 minuten

logo1procentclubkleinHet is bijna kerst en we bestaan ook nog eens bijna 1 jaar! Voor mij is dat reden genoeg om eens te kijken wat we afgelopen jaar met Bijgespijkerd hebben opgezet. Omdat ik enorm dankbaar ben voor alles wat we reeds in 1 jaar hebben bereikt, lijkt het me een goed moment om eens te kijken naar landen waarin het gebruik van computers niet zo vanzelfsprekend is als bij ons.

De 1% club is bij sommigen van jullie wellicht bekend. Op deze site kun je kleine persoonlijke projecten steunen in ontwikkelingslanden, met een eigen te kiezen bijdrage. Op 16 en 17 december (vandaag en morgen dus!) houdt de 1% club een grote actie waarbij ze 24 mensen in Nederland willen betrekken die ze als zogenaamde ‘influentials’ zien. Hoewel ik zelf niet het idee heb een influential te zijn, hebben ze ook mij gevraagd mee te werken. Natuurlijk wil ik meewerken en met mij hoop ik meerdere internetminded mensen. Maaaaaar, dan natuurlijk wel voor een internetminded project!

Vandaar dat ik het onderstaande project heb uitgekozen. Het gaat om de aanschaf van computers in een arme omgeving van India. Deze mensen hebben nog iets meer dan 2000 euro nodig voor de aanschaf van materiaal. Graag wil ik jullie allemaal uitnodigen het project eens te bekijken, en vanuit de kerstgedachte een kleine bijdrage te leveren. Op deze wijze draagt de Bijgespijkerdcommunity een klein beetje bij aan de internetverspreiding in India! Alvast mijn grote dank!

Nogmaals: HIER klikken voor de actie, de rest wijst zichzelf. Het kost je wel even tijd om een accountje aan te maken, maar vergeet niet voor welk doel het is. Enkele minuten voor de kerstgedachte…niet teveel moeite lijkt me. Over enkele dagen ga ik de resultaten van onze inzamelingen met jullie delen.

fotoproject

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

4 reacties

  1. Sjef Kerkhofs

    We hebben al enkele honderden euro’s binnengehaal nu (22:40), maar er moet nog 1829 euro worden verdiend. Laten we er voor gaan met zijn allen! 🙂

    Beantwoorden
  2. Simon

    1% club zou eigenlijk een widget moeten hebben, zodat je visueel kunt zien hoeveel geld er nog binnen gehaald moet worden. Zoals ze dat op de site hebben.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.