Leestijd: ca. 2 minuten

De Adobe User Group(AUG) is een begrip geworden. Met meer dan 1000 leden een serieuze ruggegraat van de Adobe-gebruikers in Nederland. Voorzitter Bert ‘Adobert’ Hagendoorn en collega’s wisten de Art Director van Philips Design en de Creative Director van topbureau AKQA naar Amsterdam te halen.

Na de opening door voorzitter Bert Hagendoorn trokken twee sprekers de aandacht. Waar de toon was gezet met als focus: User experience. Peter Penning -leading Art Director bij Philips- liet zien hoe Philips het pad van usability, online marketing, KPI’s en conversie betreedt.

De creative development director van AKQA -Rick Williams- liet de interessante case zien van Fiat Ecodrive. Ecodrive helpt je milieu-vriendelijker auto te rijden. Een USB-stick in geselecteerde Fiat-modellen slaat je rijgedrag en benzineverbruik op. Vervolgens plug je de stick in je computer waarna een Adobe Air applicatie de informatie van de stick uitleest en uploadt naar de Ecodrive server voor analyse. De bestuurder krijgt vervolgens een analyse plus rijadvies.

Williams gaf aan dat aan dit project met 20 designers en programmeurs bijna 10 maanden is gewerkt. Binnenkort op www.bijgespijkerd.nl exclusieve interviews met Peter Penning(Philips) en Rick Williams.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.