Leestijd: ca. 3 minuten

Net als Instagram en Twitter gebruikt TikTok hashtags om content rond een bepaald onderwerp te groeperen, waardoor het voor mensen gemakkelijk wordt om video’s te vinden die hen interesseren. De beste hashtags zijn meestal relatief kort, bondig en gemakkelijk te onthouden.

Je kunt als merk ook een hashtag sponsoren om TikTokers aan te moedigen om er content omheen te maken. Hashtags zijn ook een geweldig hulpmiddel voor het opbouwen van een community. Houd altijd hashtags in de gaten die betrekking hebben op jouw merk of publiek.

Hoe hashtags op TikTok te gebruiken

Hashtags op TikTok werken net als op Instagram en andere sociale platforms. Wanneer je een video uploadt, heb je de mogelijkheid om een bijschrift te schrijven – en dit is waar je je hashtags wilt opnemen. Houd daarbij rekening met de volgende tips.

Tip 1: Vind de beste hashtags voor jouw content

Onderzoek hashtags die relevant zijn voor jouw merk, branche en publiek. Kijk bijvoorbeeld wat je concurrentie doet: observeer welke hashtags ze gebruiken en noteer welke de meeste weergaven en betrokkenheid krijgen.

Tip 2: Combineer niche hashtags met populaire hashtags

Alleen de inzet van populaire hashtags is niet genoeg, kijk ook naar niche hashtags. Minder mensen zoeken ernaar, maar degenen die dat wel doen, zijn zeer betrokken en geïnteresseerd.

Tip 3: Houd het aantal hashtags beperkt

TikTok beperkt bijschriften tot 300 tekens. Pers niet teveel hashtages in je bijschrift, houd het bij maximaal 3 tot 5 hashtags.

Populaire TikTok hashtags

Tip 4: Bekijk de Discover-pagina

Kijk naar trending hashtags en geluiden via de Discover-pagina. Uit onderzoek blijkt dat de meeste hashtag-weergaven van entertainment content komt. Het blijkt dat grappige content de hoogste betrokkenheid heeft. Daarna komt dans, gevolgd door grappen, fitness- en sportcontent, huisrenovaties en schoonheid en huidverzorging.

Op Trend Discovery-pagina vind je een uitgebreide lijst met trending hashtags, liedjes en makers. Nu is Stranger Things heel populair, morgen of volgende week kan dit weer wat anders zijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.