Leestijd: ca. 3 minuten

De lezing begint met een gesprek tussen Menno en Roderick. Dit blijft ook steeds de setting. We luisteren eerst naar een stukje van de dagelijkse ontbijtshow per podcast van ‘fatherroderick’…opgewekt en humortistisch gebracht. Roderick is met recht de ‘podcastpriest’. De enige priester ter wereld met een ontbijshow!

Hij verteld ons dat hij door interesse in Starwars kennis heeft gemaakt met het internet. Steeds meer mensen gingen de content die hij plaatste volgen, tot 10.000en toe. Hij wordt op een moment zelfs gevraagd naar de studio’s van Starwars te komen, en dat voor een simpele ziel uit Nederland.

SST - Fatherroderick (2)

Roderick ontdekt nu de kracht van nieuwe media. Die beleving is hij gaan doorvertalen naar kerkelijke websites. Hij ging doorstuderen in Rome maar was meer bezig met media dan de studie. Uiteindelijk mocht hij op media verder studeren, en overtuigde hij de kerk dat ze faalde op hun corebusiness, namelijk communitybuilding!

Via een kerkbezoeker kwam hij in aanraking met Podcast. Tijdens een congres in Rome besloot hij zijn eerste podcast op te nemen. Op dat moment kwam de paus in het ziekenhuis terecht en Roderick heeft in deze choas een legendarische podcast opgenomen. Het feit dat hij in ‘bedrijfskleding’ rondloopt opende enorm veel deuren, die het voor hem mogelijk maakte unieke podcasts op te nemen. 100en en later 1000en mensen begonnen zijn
opnames te volgen.

Ook na het overleiden van de paus is hij naar Rome gegaan en heeft hij de nieuwe paus in de ogen kunnen kijken. Alles vastgelegd op podcasts.  Langzaam maar zeker onstond er een enorme community rondom ‘fatherroderick’. Menne stelt vervolgends de vraag of bedrijven ook gebruik kunnen maken van mensen als Roderick….de zaal antwoord met ongeveer 2/3e positief! Roderick heeft de boodschap van communities enorm goed begrepen, het draait om de value!! Value is de key voor elke community, zoals ik al aangegeven heb ik de eerste post van vandaag. De persoonlijke band met je doelgroep is goud waard en initieert feedback en dialoog.

Afsluitend, Roderick is een enorm inspirerende persoon die zijn levensverhaal op opgewekte wijze weet te vertellen. ZIjn verhaal is een unieke kennismaking met nieuwe media, die de passie van deze podcastende priester trok. Al snel volgde velen……

SST - Fatherroderick (1)

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

4 reacties

 1. Carl

  Hi Sjef, leuke posts! Voor mij was @fatherroderick ook de ‘man of the match’. De beste tips kwamen van hem.

  Beantwoorden
 2. Sjef Kerkhofs

  @Carl: Roderick was geweldig. Inspirerende man met een goed verhaal. Hij krijgt het voor elkaar om het begrip community perfect te omschrijven in de vorm van een waar levensverhaal. Iemand die dat kan heeft kwaliteit!

  Beantwoorden
 3. Sebastiaan Bode

  Leuke post. Roderick maakte voor mij deze bijeenkomst samen met Peter Kentie. Leuk om de overeenkomsten te zien tussen deze twee totaal verschillende werelden.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.