Leestijd: ca. 3 minuten

Grote of kleine bedrijven: bijna iedereen houdt zich deze dagen bezig met bloggen. Maar wat is nu precies de meerwaarde van bloggen? En waarom is het belangrijk voor je online marketing? Vijf redenen:

1. Jouw website wordt beter gevonden

Blogs zorgen er, net als andere content voor dat jij beter gevonden wordt. Voor zoekmachines als Google is relevante content namelijk de belangrijkste peiler in het bepalen van de zoekresultaten. Door te bloggen zorg je voor unieke content: content die nergens anders voorkomt. Je verbreedt het scala aan zoekwoorden waarop jouw website gevonden wordt, doordat je in je blogs allerlei verschillende onderwerpen aansnijdt. Door een goede planning te maken en regelmatig nieuwe blogs te schrijven, zorg je (net zoals dat voor reviews geldt) voor een continue stroom aan nieuwe content.

2. Kennis delen

Door te bloggen, kun je jouw kennis delen met je klanten. Dat klinkt misschien vreemd, want waarom zouden je klanten je dan nog nodig hebben? Maar je kunt het juist zien als een manier om je toegevoegde waarde te laten zien. Bovendien ben je zelf ‘in control’ over de kennis die je deelt. Je hoeft niet alles in je blogs weg te geven.

3. Je bouwt vertrouwen op

Met het delen van kennis groeit het vertrouwen van de lezer in jouw expertise. Je geeft tips, suggesties, mening en bijvoorbeeld een stappenplan waar klanten wat mee kunnen. Daarmee creëer je een voorsprong op concurrenten, doordat je al iets van je kennis en product of dienst aan je potentiële klanten hebt laten zien. Dat geeft duidelijkheid, je biedt hulp en die inspanning betaald zich vroeg of laat terug.

4. Je werkt aan je (klant)relaties

Blogs geven vaak redenen om met leads of klanten in gesprek te raken. Het is daarom altijd slim om je blog te delen op plekken waar mensen kunnen reageren op je blog. Bijvoorbeeld je eigen social media kanalen. Je kunt met je klanten en potentiële nieuwe klanten in gesprek gaan, waardoor het je ook nog eens leads op kan leveren. Blogs lenen zich ook goed om een link naar de blog te delen bij het beantwoorden van een vraag die je tegenkomt op social media.

5. Meer verkeer op je website

Bovenstaande punten leiden uiteindelijk tot meer consumenten die voor jou kiezen: door je betere vindbaarheid heb je meer verkeer op je website en verhoog je de mogelijkheden voor conversie op je website. Door het delen van je kennis win je het vertrouwen van de klant en deel je jouw expertise. En door het gesprek aan te gaan bouw je aan je persoonlijke band met je klanten. Het schrijven van blogs zal je dus uiteindelijk ook nieuwe klanten op gaan leveren. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.