Leestijd: ca. 3 minuten

Video doet het goed op social media. Maar het biedt ook voldoende uitdagingen waar je zelf wellicht ook tegenaan loopt. Wij zetten ze voor je op een rijtje en bieden oplossingen om van deze uitdagingen een succes te maken.

Uitdaging 1: Gebrek aan tijd om content te maken

Als marketeer moet je vaak veel ballen in de lucht houden en maak je verschillende soorten content die je op meerdere kanalen plaatst. Best een uitdaging. Hoe breng je alles in balans en heb je tijd om dit voor mekaar te krijgen?

De meeste tijd kost de voorbereiding: het bedenk van ideeën, het schrijven van de teksten, casting, etc. De oplossing: zoek hulp in je organisatie (laat mensen meedenken over de content) en ook daarbuiten (zet freelancers in voor de uitvoering). Daarnaast helpt het je om een effectieve videostrategie te hebben.

Uitdaging 2: Moeite met het maken van een effectieve videostrategie

Cruciaal voor het succes van je video’s is het hebben van een goede videostrategie. Hoe ga je te werk?

  • Beschrijf je doelgroep
  • Maak een tijdlijn met bijbehorend budget
  • Kies je kanalen
  • Ontwikkel content en promoot deze
  • Houd de resultaten bij

 Uitdaging 3: Onvoldoende budget om content te maken

Voor het maken van content heb je budget nodig, dat is zo duidelijk als wat. Houd daarbij rekening met de verschillende onderdelen in het proces, van het schrijven van het script, het ontwikkelen van je content tot het promoten ervan.  

Uitdaging 4: Problemen met het maken van video’s

Het hoeft allemaal helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Wist je dat bijna de helft van de marketeers hun eigen iPhone gebruikt voor het maken van content? Gebruik je toch liever videoapparatuur, dan is het handig om deze in eigen huis te hebben zodat deze altijd beschikbaar is en snel kan worden ingezet. Het bewerken van video gaat snel en eenvoudig via Adobe Premiere Pro. Kortom, het maken van videocontent is niet moeilijk en vaak een kwestie van doen. En werkt het toch niet? Dan doe je het de volgende keer anders.

Ook essentieel voor het slagen van je video’s is een goede voorbereiding. Maak van tevoren een helder script en neem dat door met de betrokken mensen. Het scheelt je veel tijd, geld en ergernis.

Uitdaging 5: Gebrek aan goede ideeën

Hoe kom je aan goede ideeën?

  • Kijk om je heen: wat zijn trends waar je op in kunt spelen? Liedjes die populair zijn? Challenges waar je bij aan kunt haken?
  • Haak in op culturele momenten of actueel nieuws. De kans is groot dat dit veel betrokkenheid genereert.
  • Ga in gesprek met collega’s en vooral: de mensen van de werkvloer. Zij hebben wellicht dagelijks met je doelgroep te maken en weten als geen ander wat er leeft en speelt. Maak hier gebruik van.

Tot slot: probeer al in de eerste seconden de aandacht te trekken en houd je video’s kort en bondig.

Tip: Wil jij zelf aan de slag met de productie van een video? Dan is de training Onlinevideo maken met je smartphone voor jou!

  • In één dag ontdek je alle stadia van de ontwikkeling van een video: van idee tot realisatie.
  • Na de training kun je een pakkende video produceren, monteren en distribueren.

Lees meer over deze training ►

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.