Leestijd: ca. 3 minuten

In de rubriek ‘tips van de week’ plaatst elke week een van de eigenaren van Bijgespijkerd (Sjef, Bram, Peter of Maurice) een opsomming van een x aantal interessante, goede, opvallende of gewoon leuke posts van de afgelopen week.

Ik heb weer een aantal posts op een rijtje gezet waarin de thema’s social learning, mobile learning en mobiele leerinstrumenten aan bod komen. Ze zijn in de afgelopen weken gepubliceerd.

Creating the future of today
Wil je weten wat mobiele toepassingen, social media en technology voor ons leren en werken kunnen betekenen, dan is deze clickable infographic een mooi inspiratiebron. Learning from robots?

5 Ways To Know If Your B2B Employees are Social Media-Ready
Dit artikel gaat niet direct over social of mobile learning, maar ik heb het gekozen vanwege het tweede aandachtspunt van de vijf: They have strong writing skills. Voor goede customer services via social media heb je sterke schrijfvaardigheden nodig. Helemaal terecht, maar vaak onderschat door veel organisaties.

Mike Matas: A next-generation digital book
Dit is een mooie TED-video waarin ontwikkelaar Mike Matas laat zien wat ons voorland is bij e-books. Dankzij de iPad is interactiviteit en integratie van allerlei media in boeken werkelijkheid geworden. Het voorbeeld dat hij gebruikt, is het boek Our Choice van Al Gore.

How social media is changing the education industry
Als je de titel leest, dan denk je misschien: jaja, dat weten we nu wel. En dat weten we inmiddels ook wel. De reden om deze post van blogsite Penn Olson op te nemen, is dat de invloed in een mooie infographic is vervat. De titel van deze infographic is The University of Facebook.

Bring Your Own Device
‘Virtual learning and the availability of digital content have changed to offer more methods of student engagement, increased customization of learning objects, open sources and personalized education.’ Dit citaat in deze blogpost geeft mooi aan waarom het interessant is om de devices van leerlingen te gebruiken bij leren in plaats van ze af te stoten. De moeite waard om te lezen.

The top 10 reasons your mobile learning strategy will fail
Scherp geformuleerde post over het grote risico dat we weinig leren van het verleden en bij mobile learning dezelfde fouten gaan maken. Goed onderbouwd met cijfers.

6 Reasons Tablets Are Ready for the Classroom
We hebben inmiddels al aardig wat lijstjes met voors en tegens rond de iPad of andere tablets in classroom. Ik heb deze toch opgenomen omdat ik twee redenen wel een mooie aanvulling vindt op de bestaande voordelen: Tablets fits students’ lifestyles en Tablets integrates with education IT trends.

Over de auteur

Peter is marketeer, adviseur en auteur. Hij werkt voor Vergouwen Overduin, een groot bureau voor vaardigheidstrainingen, coaching en advies. Hij is auteur van de boeken Wat is nu eigenlijk het probleem? en Je iPad als mobiel kantoor.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.