Leestijd: ca. 4 minuten

Je start met een bedrijf of je bent al even bezig. Sales online genereren is je volgende stap om te zoeken naar nieuwe klanten. Natuurlijk heb je een duidelijke doelstelling. Je weet hoeveel nieuwe klanten je wilt werven en welk budget je daarbij beschikbaar hebt. Zonder doelstellingen komen we namelijk niet verder. De volgende punten kunnen je helpen om de online sales te gaan starten. Het ene punt zal meer gericht zijn op leads en het andere punt mogelijk wat meer op directe sales. Experimenteren met de verschillende tips en testen, het jezelf eigen maken, dat zijn de basisgedragingen voor een groter succes.

 

Gebruik email

Door het sturen van een email naar een lijst met mensen die je graag als klant wilt, hen attenderen op het feit dat je verkoopt en wat je verkoopt is de basis. In deze mail kun je ook vragen om jou te noemen op de verschillende offline en online sociale omgevingen waar zij actief zijn.

 

Verkoop aan vrienden en familie persoonlijk

Wanneer je directe vrienden en familie iets wilt verkopen dan is de persoonlijke manier het beste. Als we er van uitgaan dat het product goed is en aansluit bij de behoeften van de vrienden en familie dan zullen zij vast en zeker dat delen met anderen uit hun netwerk.

 

Ontwikkelen een wedstrijd

Als een tussenstap om het eigen netwerk te vergroten werkt het nog steeds om een soort game te ontwikkelen. Vraag je netwerk en bezoekers om een foto, recept, gebruik. Vraag hen om een keuze te maken tussen 2 kleuren, covers of iets dergelijks. Welke vorm van game je ook inzet, je beloont de bezoeker met een prijs of het doorvoeren van de suggestie die er is gedaan tijdens de wedstrijd.

 

Geef dingen weg

Iets gratis weg geven is bijna voldoen aan een primaire behoefte van mensen, iets gratis krijgen. Zorg wel dat het aansluit bij de gedragingen en behoeften van de bezoeker en mogelijke klant. Koppel ook het weg geven aan de volgende fase van sales.

 

Gebruik sociale media en vrienden

Ook je online vrienden in je sociale netwerk kunnen een schakel zijn in sales die van doorslag gevende betekenis kan zijn. Zoals we weten is peer-to-peer meer succesvol dan elke campagne die we als verkoper zelf starten.

 

Ga naar een marktplaats

Er zijn diverse omgevingen waar producten en diensten verkocht kunnen worden. Deze omgevingen, denk onder andere aan Marktplaats.nl, zorgen voor voldoende traffic naar de eigen website. Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden die een dergelijk platform biedt kun je je eigen sales omhoog stuwen.

 

Maak gebruik van Facebook ads

Nagenoeg iedereen heeft een facebook account. In elk geval een groot deel van je klanten. Het plaatsen van een ad op facebook kan zeker traffic naar je website genereren maar ook direct naar de verkooppagina sturen is 1 van de mogelijkheden. Gebruik een afgebakend budget en verschillende selectiecriteria die Facebook biedt.

 

Instagram toepassen

Beelden spreken tot de verbeelding. Het plaatsen van een foto met de sfeer, experience en resultaat na de aankoop levert sales op.

Er zijn nog veel meer tips die je kunt toepassen om sales te verbeteren. Testen en er actief mee aan de slag gaan is het eerste advies en de basis voor het verdere succes.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.