Leestijd: ca. 2 minuten

Iedereen dit dit bericht leest; hartelijk welkom op de nieuwe server van Bijgespijkerd!

Dit weekend zijn wij druk bezig geweest met de verhuizing, naar een nieuwe en snellere serveromgeving. Dit heeft er voor gezorgd dat we even niet online waren op zaterdag, maar we krijgen er veel voordelen voor terug.

Na onze verhuizing in april vorig jaar, is Bijgespijkerd enorm gaan groeien. De groei was zelfs zo groot dat de afgelopen maand er een aantal problemen begonnen op te treden. Deze problemen waren gerelateerd aan de capaciteit van onze server. Om de groei en bereikbaarheid van Bijgespijkerd verder te blijven ondersteunen, was deze verhuizing noodzakelijk.

Ook hebben we meteen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een aantal plugins te vervangen. Met name de caching is vooruit gegaan, door een complete implementatie van de W3 Total Cache plugin. Natuurlijk kunnen wij niet achter blijven op het gebied van zoekmachine optimalisatie en hebben we WordPress SEO in gebruik genomen. Deze twee plugins zijn toonaangevend op ieders vakgebied en daardoor onmisbaar voor een snel groeiend blog als Bijgespijkerd.

Kortom; veel vooruitgang en stabiliteit in het nieuwe jaar van Bijgespijkerd!

Over de auteur

7 reacties

 1. Gijs Molsbergen

  Mooie plug-ins hoor, fantastisch dat die voor bloggers en door bloggers gemaakt worden.

  Ben heel benieuwd naar wat ons dit jaar te wachten staat.

  Ik denk dat ik jullie wel mag feliciteren met deze vernieuwing, dus bij deze!

  Congrats!

  Beantwoorden
 2. Bram Koster

  He Coen, bedankt voor je werk aan de website! Nu gaan wij er weer voor zorgen dat deze server over een paar maanden ook te klein is… 🙂

  Beantwoorden
 3. Jules Stuifbergen

  Wow, pagina’s in cache verschijnen supersnel, werkt perfect.

  Hoe veel vpsnet nodes draaien jullie? Ik merkte zelf dat ik bij 2 nodes de standaard apache config behoorlijk getuned moet worden vanwege weinig geheugen. Bij 4+ nodes gaat het weer als een zonnetje.

  Beantwoorden
 4. Michel

  De pagina’s laden overigens inderdaad supersnel, maar het achterlaten van een reactie lijkt iets langzamer dan voorheen te gaan (ik moest +- 30 seconden wachten)…

  Beantwoorden
 5. Coen Jacobs

  @Jules Thanks! Op dit moment werken we nog niet met een VPS. Deze performance halen we uit een ‘ouderwets’ hostingpakket. Met de juiste plugins en configuratie kom je een heel eind! 🙂

  @Michel De keywords en descriptions zijn er gewoon hoor. Misschien dat je ze gemist hebt doordat de source door minify gehaald wordt en ze daardoor wat anders getoond worden?

  De vertraging bij het achterlaten van een reactie ben ik aan het onderzoeken, bedankt voor de tip!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.