Leestijd: ca. 3 minuten

Het schrijven van een blog kost tijd. Daarom hoopt elke blogger dat zijn artikel vaak wordt gelezen. Eén van de belangrijke factoren voor succes is de ranking in Google en door Google gevonden te worden.

 

Tip 1 – denk vanuit de context

Context is belangrijker dan content alleen. Het gaat niet alleen om de inhoud maar ook om de context waarin de blog is geschreven. Google zoekt niet alleen maar op keywords. Google interpreteert de context van de blog meer. Dat betekent meer kijken naar de betekenis, topics, onderwerpen en context. Veel minder op specifieke woorden.
Het gebruik maken van synoniemen in plaats van keywords verhoogt de ranking in Google. Voeg dus creativiteit toe in het vinden van de juiste woorden en samenstellingen van zinnen.

  • denk vanuit de lezer
  • wat is relevante content voor de ontvanger

 

Tip 2 – wordpress

Veel bloggers werken met WordPress als omgeving voor het schrijven en plaatsen van de blog. Zorg dat je een goede plugin gebruikt om de vindbaarheid te vergroten. En dan de vindbaarheid door Google. Een voorbeeld is de plugin Yoast.
Het gebruiken van een plugin helpt je om de juiste keywords te gebruiken en te sturen op vindbaarheid.

 

Tip 3 – Meta Data optimaliseren

Google zoekt niet overal en leest niet alles. De Meta Data beschrijving is een belangrijke sleutel voor de vindbaarheid. Goed invullen en nadenken over de Meta beschrijving is daarom een grote succesfactor.

  • 150 tot 160 karakters
  • gebruik een goede URL
  • omzeil woorden als “de” en “en”

 

Tip 4 – kopregels

Titels zijn belangrijk voor de vindbaarheid. Wanneer we tip 1 terughalen dan is het schrijven vanuit de ontvanger en lezer belangrijker voor succes. Maak dus ook een headline die gericht is op de lezer en ontvanger en niet op de vindbaarheid. Keyords zijn als zodanig minder belangrijk geworden.

  • zorg voor creativiteit
  • denk vanuit de lezer , wat wil hij lezen en niet wat jij wilt schrijven
  • tussenkoppen in een tekst vergroten de vindbaarheid; het vergroot de leesbaarheid en daarom ook de resultaten in Google

 

Tip 5 – optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen in een tekst vergroten de leesbaarheid en toegankelijkheid van de blog. Wanneer je een foto toevoegt aan de blog, zorg er dan voor dan alle relevante informatie wordt mee gekopieerd.

Het zijn 5 tips die weer helpen om onze blogs beter te laten lezen en landen. Het blijft ook voor zoekmachines en het succesvol maken van blogs een voortdurend aandachtspunt. De zoekmachine logaritmen veranderen ook weer periodiek.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.