Leestijd: ca. 2 minuten

Blog Quote Bubble Als Product Delivery Manager voor oa Visits is het belangrijk om een netwerk te hebben van mensen met kennis over de platformen maar ook voor promotie van een product ten tijde van lancering.

Met Visits heb ik veel gebruik gemaakt van mensen in mijn netwerk om artikelen te mogen posten op de verschillende blogs wat helpt voor je exposure. Iets waar ik deze mensen enorm dankbaar voor ben en vandaar ook dat ik in de toekomst waar nodig graag wat terug doe voor deze mensen.

Social Media is ook een stuk cultuur. Een cultuur waar geven en nemen centraal staat.

Het is bewezen en ook onderzocht dat het opbouwen van een relatie met een persoon leidt tot wederzijds gunnen van business. Dit was vroeger al zo en de mensen die een goed netwerk hadden en het belang inzagen van deze relaties zijn daar ook zeer succesvol mee geweest.

Social Media maakt het stukken eenvoudiger om relaties te leggen en ook om relaties op te bouwen. Daarbij wil ik de kanttekening maken dat reallife contact nog steeds erg belangrijk is en ook nodig vooral voor vertrouwen. Wat voor onderbuikgevoel krijg ik bij iemand? Zo heb ik ooit de volgende quote gelezen: “Twitter is een netwerk waar iedereen constant zijn buik inhoudt” 🙂

Naast business blijft een relatie ook belangrijk om ideeën tegen aan te houden, om gezellig een koffie mee te drinken en nog veel meer zaken.

Bovenstaande heeft er onder andere toe geleidt dat StepFree bij Ymor verschillende workshops heeft mogen doen. En het maakt ook de Bijgespijkerd Borrel 2.0 mogelijk.

Beseffen dat Social Media jou, als persoon en het bedrijf waar je voor werkt, deze mogelijkheden geeft helpt je om eerlijke energie te steken in het ontwikkelen van je netwerk!

Over de auteur

Coen is eigenaar van Blue Factory Internet. Gespecialiseerd in onderhoud van websites (WordPress, Magento, SEO en webredactie).

3 reacties

 1. Martijn Ruff

  Hi Coen,

  Wat hoor ik allemaal over die Bijgespijkerd 2.0 borrel? Waar is het, wanneer is het, is het voor iedereen toegankelijk? Ik hoor het wel !

  Gr. Martijn

  Beantwoorden
 2. Sjef Kerkhofs

  @Martijn: Ik zal even antwoorden voor Coen 😉 De Bijgespijkerdborrel is om ons als bloggerteam wat dichter bij elkaar te brengen. Het is dus enkel voor bloggers. Maaaaar, volgend jaar hebben we wel ambities om ook zaken met het publiek te gaan doen.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.