Leestijd: ca. 2 minuten

De Dutch Bloggies 2009. De grote winnaar was Nrc next(zie het interview hierna). Juryvoorzitter was oudgediende Jeroen Mirk met daarnaast D66’er Boris van der Ham in de jury zelf. Gewoon goed georganiseerd en een zeer drukke Paard van Troje in Den Haag volop sfeer en borrels. Professioneel was ook de presentatie door Daan Nieber(CQC, Veronica TV), die van Mirk en natuurlijk die van politicus en blogger Boris van der Ham. De bloggies zijn altijd markant. Waar bijna een miljoen Nederlanders ‘iets doen met een blog’ heeft ook nu heel social medialand een mening.


Opvallend was de 14-jarige winnaar met zijn persoonlijke blog genaamd http://www.koekjesfabriek.com/ Nalden kreeg twee bloggies waaronder de voor beste vormgeving en Frankwatching was de beste van de marketingblogs net voor Marketingfacts! De vormgeving van de eerstgenoemde was doorslaggevend.
Ook @Dijkshoorn krijg een -publieks-bloggie. Volg hier de Tweets met reacties en meningen: http://twitter.com/#search?q=%23dutchbloggies

Klik hier voor het hele overzicht met motivatie: http://www.dutchbloggies.nl/2009/

De vraag: wat moet Bijgespijkerd.nl doen om een bloggie te winnen in 2010?

Over de auteur

6 reacties

 1. Pieter Bas Elskamp

  Sorry Patrick, maar professionele presentatie?! Hebben we wel naar dezelfde uitreiking gekeken, want ik heb me echt mateloos zitten ergeren aan die irritante gescripte slechte CQC ‘humor’…

  En juryleden die hun rapport op gingen lezen zonder 1 keer op te kijken (op vd Ham na) naar het publiek vond ik ook enigszins amateuristisch over komen.

  Wil niet de enorme zeur zijn, maar kon met de uiteindelijke winnaars leven, maar de show er omheen vond ik een redelijke deceptie…

  Beantwoorden
 2. Coen Jacobs

  Inderdaad, ik heb samen met Pieter Bas Elskamp en Simon Vreeman zitten kijken naar deze uitreiking en hoewel we onze best deden konden we niets anders dan flauwe grappen maken over de presentatie.

  Ik vind het enorm tof dat er zo’n “grote” awardshow in ons koude kikkerlandje is, maar pak het dan wel een beetje leuk aan en probeer een keer echt grappig te zijn zonder al die gescripte humor.

  Beantwoorden
 3. Bram Koster

  Tja, wat moeten we doen voor een Bloggie volgend jaar? Misschien onze eigen leaders in video’s monteren zodat niet die van de nr. 2 in de categorie Marketingblogs in beeld komt hier?

  Even serieus: ik denk dat we er graag één winnen. Maar ik denk dat ik dan met Pieter Bas en Coen in de kroeg de livestream zit te kijken, want het was een redelijk gênante vertoning. Rommelig, hele foute presentator, gehaaste uitreiking, etc.

  En dan de jurering. Frankwatching wint van Marketingfacts door z’n design-update en de manier waarop die is bereikt (crowdsourcing). Seriously? Benieuwd of Fw er zelf blij mee is dat dat de reden is voor winst. Ze hebben gewoon hele goede inhoudelijke posts, dat lijkt me belangrijker. (Overigens zitten die nogal eens verstopt tussen flink wat spam in de RSS-feed…)

  Het beste aan de ceremonie waren de comments van @dijkshoorn. Die maakte z’n prijs voor beste microblog waar en heeft ‘m wat mij betreft voor 2010 al weer binnen. Maar dat is op zich wel een ernstige constatering.

  Beantwoorden
 4. Patrick Petersen

  Denk dat een livestream volgen een andere belevenis geeft dan erbij zijn en tussen de tweeps en bloggers en winnaars te staan in een mooie club met sfeer. Vooral de groep van mensen die bijelkaar zijn en discussies in de zal mis je met een stream. Dit is mijn vierde DB en deze is zeer professioneel in jurybezetting, presentatie, aankleding, geluid, live backchannels, livestream en afterparty. Persoonlijk waardeer ik een uitreiking op snelheid dan een uitreiking

  Tuurlijk, ik had soms ook andere winnaars willen zien of andere ‘grappen’. Betekent niet dat je uitreiking niet als professioneel kunt bestempelen.

  @elskamp ik gebruikte #dutchbloggies

  Maarr… terug naar de vraag: wat moet Bijgespijkerd.nl doen om een bloggie te winnen in 2010?

  Beantwoorden
 5. Marc van Maanen (@vanmaanen)

  Dit soort awards zijn telkens (kijk naar voorgaande uitreikingen en al het rumoer er omheen) vooral afhankelijk van willekeur en persoonlijke voorkeuren van publiek en/of de jury…

  Kortom, ik hecht er niet heel veel waarde aan, heb het een beetje via twitter gevolgd en ook daar lees je vooral persoonleuke afkeur cq voorkeur doorschemeren. Van de mensen die erbij waren inderdaad hier en daar gemor over winnaars en verliezers maar vooral over opzet en presentatie.

  En toch zit volgend jaar iedereen er weer 🙂
  Weltrusten,

  Marc

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.