Leestijd: ca. 3 minuten

Het is vakantietijd, dus het mag wel wat luchtiger. Daarom aandacht voor reizen. Columbus Travel, een bekend Nederlands reismagazine, vroeg Nederlandse reizigers om zeven nieuwe wereldwonderen te nomineren. Bijzonder dat twee van de zeven resultaten uit eigen land komen. Meer waardering voor ons eigen land dus. Een logisch gevolg van corona en de strikte reisregels? Zien we eindelijk de schoonheid van ons prachtige kikkerlandje?!

1. Het noorderlicht en zuiderlicht

De meest indrukwekkende lichtshow op aarde, dat is het noorderlicht en het zuiderlicht. Dit unieke licht wordt veroorzaakt door de zonnewind en het aardmagnetisch veld. Volgens de Inuit in Groenland zijn het te vroeg overleden kinderen die spelen boven de aarde. Het is vooral een mooie ervaring om dit bijzondere licht te mogen ervaren.

2. Groot Barrièrerif in Australië

Het is het grootste koraalrif van de wereld met maar liefst drieduizend koraalriffen en negenhonderd eilanden. Het is een paradijs voor duikers en snorkelaars waar je tot zestig meter diep kunt kijken.

3. Bagan in Myanmar

Deze tempelstad telt maar liefst 4000 pagodes. De stad werd waarschijnlijk in de dertiende eeuw verlaten door haar inwoners uit angst voor aanvallen van de Mongolen. Nergens anders vind je zoveel ruïnes, stoepa’s en tempels op een kluitje.

4. De Galapagoseilanden in Ecuador

Ze worden ook wel de schilpaddeneilanden genoemd. Een groep van dertien eilanden waar vele unieke diersoorten leven. De eilanden zijn beschermd natuurgebied waar je niet zomaar overal kunt komen.

5. De Waddenzee

Zo dichtbij huis, in eigen land, bevindt zich de Waddenzee. Het is het grootste getijdensysteem op aarde. Het is een belangrijke plek die als kraamkamer voor vele plant- en diersoorten fungeert en waar miljoenen fraaie vogels neerstrijken. Met de verschillende eilanden, droogplaten, kwellen en duinen een uniek gebied.

6. De Victoriawatervallen in Zambia en Zimbabwe

Hier valt per minuut 500 miljoen liter water over de rotswand en vormt daarmee een watergordijn van maar liefst 1708 meter breed. Een unieke plek die als een juweel in de kroon van Afrika wordt beschouwd.

7. De molens van Kinderdijk

Hollandser kan het niet: 19 molens met boezems, dijken en gemalen. Het laat zien hoe Nederland al tijden de strijd met het water aangaat en hoe we kunnen leven onder zeeniveau.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.