Leestijd: ca. 3 minuten

Gevelreclame biedt een hele goede mogelijkheid voor je bedrijf. Het vergroot namelijk de zichtbaarheid van je pand en dat is iets wat je graag wil. Met gevelreclame is er veel mogelijk, van verschillende lettertypes en kleuren tot hoe groot het is. Kom je er niet helemaal uit? Wij geven je een aantal tips om de keuzes bij gevelreclame gemakkelijker te maken.

Wat is gevelreclame?

Gevelreclame is, zoals de naam al zegt, een verzamelnaam voor allerlei soorten promotie die je ziet op de gevel van een pand. Dit soort reclame valt onder buitenreclame en gaat eigenlijk altijd over het bedrijf dat gevestigd is in het pand waar de reclame op staat. Je ziet gevelreclame op de voorkant van het pand, waar de mensen binnenkomen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met gevelreclame. Daarom geven wij je een aantal tips, om de keuze wat voor gevelreclame je kiest wat gemakkelijker te maken.

1)    Gevelverlichting

De gevelreclame op je pand is soms nog zo mooi, maar als deze niet goed verlicht is, zie je het in sommige gevallen niet. Zeker in het donker zal de reclame niet goed te zien zijn. Zorg hierom voor goede verlichting bij je gevelreclame, zodat de reclame ook goed te zien is. Dit doe je met bijvoorbeeld LED gevelreclame of met andere lichtbronnen.

2)    Goede belettering en kleuren

Niet alleen de belichting is belangrijk, ook juiste belettering van de gevelreclame is belangrijk. Gevelreclame moet goed leesbaar zijn. Gebruik niet te veel tekst, maak de boodschap kort maar krachtig. Kies voor de juiste tekstgrootte en de juiste kleuren. Bij een te kleine tekst, zullen mensen niet lezen wat er staat. Gebruik ook geen kleuren die al in het pand zitten. De tekst valt hierdoor weg in sommige gevallen. Al deze factoren hangen af of de klant de reclame zal onthouden.

3)    Wat past bij jouw merk?

De reclame die je afgeeft op je gevel, past bij het merk. Kijk goed naar wie de doelgroep is, wat hen aanspreekt en welke kleuren je bijvoorbeeld al gebruikt in andere communicatie. Pas de gevelreclame hierop aan. Maak de reclame op de gevel dan ook herkenbaar, zodat klanten direct weten dat het om jouw bedrijf gaat als ze de reclame zien.

Gevelreclame is erg belangrijk voor je bedrijf. Als het op je pand staat, is het een echte binnenkomer. Hierom is het belangrijk dat deze reclame veel indruk maakt. Deze tips helpen je de juist gevelreclame te kiezen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.