Leestijd: ca. 2 minuten

Deze week is de week van het Songfestival. Je kunt er niet omheen, of je er nu van houdt of niet. Wij zetten de apps voor je op een rij. Zodat je lekker mee kunt doen (een actieve rol maakt het nét wat leuker om naar te kijken).

App 1: Eurovision Song Contest

Dit is dé officiële app van Eurovision Song Contest. In deze app vind je info over de nummers, de songteksten, de artiesten en het laatste nieuws. In deze app kun je ook daadwerkelijk stemmen op je favoriete inzending én jouw beoordeling heeft echt invloed op het resultaat van de wedstrijd.

App 2: Songfestivalapp van AVROTROS

Jij bent de jury en beoordeelt elke act. Je doet dit op verschillende onderdelen: zang, het liedje én het optreden. Ook leuk: je kunt met je vrienden een groep aanmaken zodat je ook de beoordelingen van je vrienden kunt zien. Jouw beoordeling en je top 5 deel je vervolgens weer op je sociale netwerk.

App 3: My Eurovision Scoreboard

Hiermee zet je je eigen favorieten op een rijtje en deze deel je direct met anderen. Het resultaat: je eigen ranglijst en jouw winnaar. Heel handig: je kunt nog even een preview luisteren om je geheugen op te frissen.

App 4: Spotify

Spotify heeft verschillende playlists rondom het Songfestival. Zo ben je helemaal voorbereid en heb je alle liedjes al meerdere keren gehoord. En dat is handig, want je moet een liedje vaak meerdere keren horen. Op basis van het aantal streams voorspellen ze bovendien de winnaar wordt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.