Leestijd: ca. 2 minuten

Het is vakantietijd. Daarom posten we zo nu en dan marketingberichten die in het teken van de zomer staan. En het is een sportieve zomer. We keken naar het EK, de Tour de France en nu kunnen we ons hart ophalen met de Olympische Spelen. Zo’n groot internationaal toernooi is voor veel grote bedrijven hét moment om flink uit te pakken met commercials. Met veel aandacht voor de paralympische sporters. Bekijk deze top 5 van sportieve tv-commercials.

1: The Olympics: The World Only Moves Forward When We Move Together

De wereld komt alleen vooruit als we samen bewegen. Een prachtige boodschap met indrukwekkende beelden van ondermeer Usain Bolt.

2: Procter & Gamble: Lead with love

We zien het levensverhaal van Alllyson Felix als sterke zwarte vrouw en hoe zij heeft gevochten om te komen waar ze nu is. Ze is mooi, stoer, sterk en ook heel kwetsbaar. En een voorbeeld voor haar dochtertje.

3: Toyota: Start Your Impossible

Een serie van korte filmpjes waarin je sporters van kinds af aan ziet vechten voor hun medaille. Met onder andere paralympische sporter Jessica Long.

4: Channel 4: Super. Human

In deze campagne zie je hoe zwaar het is om topsporter te zijn en hoeveel moeite het kost om de top te bereiken. We zien een aantal Paralympische atleten en hun beproevingen. Mooie, rauwe beelden, wel erg lange commercial (3 minuten).

5: Nike: Best Day Ever

Nike plaatst zijn sporthelden op een voetstuk. Voor ons, nuchtere Hollanders oogt het nogal overdreven en Amerikaans.

6: BBC – Let’s Go There

In deze reclame zien we hoe Tokyo wordt overgenomen door de Olympische Spelen. Drukke, kleurige beelden, een muziekvideo, commerciële spullen die in het teken van de spelen staan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.