Leestijd: ca. 2 minuten

bannersWe bestaan inmiddels bijna een jaar. Een jaar vol gave reacties, goede bloggers, stijgende bezoekersaantallen en eindeloze investeringen (in tijd…geld hebben we niet :p). Dankzij de hulp van velen is Bijgespijkerd geworden tot wat het vandaag is, een groeiend en levend blog. Maar, ook wij willen onze dienstverleners weleens gaan vergoeden voor hun inspanningen en ook wij moeten onze hostingkosten betalen.

Vandaar dat we vanaf vandaag een beperkt aantal adverteerders de mogelijkheid bieden hun commerciële boodschap op ons blog te uiten. We gaan dus starten met enkele advertenties. Tevens gaan we experimenteren met verdienmodellen als het aanbieden van workshops in samenwerking met onze bloggers. Deze ontwikkelingen zullen gedurende de komende maanden langzaam vorm krijgen. Natuurlijk zijn ook nu alle suggesties weer welkom. Mocht je toevallig interessante adverteerders weten, dan let us know!

Om jullie gerust te stellen….bij ons geen irritante banners in de header, of popups etc. De advertenties staan op plaatsen waar ze niet storend zijn bij het lezen van de artikelen.

Over de auteur

Sjef is social media strateeg. Hij is Commercieel Directeur en DGA bij DailyDialogues en is oprichter van Bijgespijkerd.

10 reacties

 1. Pieter Bas Elskamp

  Bannering is dood toch? 😉
  Nee, prima move om iig wat centjes bij elkaar te schuiven. Neem aan dat eerst de hostingkosten worden betaald en de rest geinvesteerd wordt in een bloggersborrel/uitje/vakantie toch? 😛

  Beantwoorden
 2. Sjef Kerkhofs

  @Pieter Bas: Heb je deels gelijk in hehe. Bijgespijkerd is een redelijke niche, hetgeen adverteren met banners nog interessant houdt. Maar dit wordt ook zeker niet de enige stap.

  Alle inkomsten gaan direct terug in het blog inderdaad. eerst de kosten, daarna verdere ontwikkeling.

  Beantwoorden
 3. Robbert

  Heel goed! Ik denk dat iedereen hier begrijpt dat dit soort stappen nodig zijn om dit blog te behouden.

  De kosten zijn voor velen denk ik interessant!

  Succes met de site!

  Beantwoorden
 4. Kevin Rommen

  Zeker een goede stap! De economie draait nu eenmaal op centen, en dit zal de diepgang en de inhoud van @bijgespijkerd ten goede komen (zo die Twitter @ zit nogal vastgeroest)

  @maarten Adsense is zeker een mogelijkheid, maar persoonlijk vind ik zelf adverteerders zoeken veel krachtiger. Neem een voorbeeld aan Nalden en zijn advertentie business model. Het principe is hier wederom gelijk aan Adsense maar de uitwerking is compleet verschillend en levert zeker meer toegevoegde waarde.

  Uiteindelijk draait het om de inhoud. Dat spreekt de lezers aan en dit moet krachtig doorgevoerd worden in advertenties. Controle over die advertenties zorgt ervoor dat je de lezers niet af hoeft te schrikken. Daarnaast geeft dit de mogelijkheid om andere business modellen te combineren. Bijv. een advertentie campagne i.c.m. een workshop etc.

  Beantwoorden
 5. Gijs Molsbergen

  @ Sjef, het kan interessant zijn om het adverteerdersprogramma van problogger te bekijken. Hij heeft zelfgeschreven eBooks en dergelijk die echt behulpzaam kunnen zijn voor marketeers, bloggers en geïnteresseerden.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.