Leestijd: ca. 3 minuten

analyticsGoogle Analytics (GA) is voor velen een onmisbare tool om het gebruik van de site door de bezoekers te analyseren om hier vervolgens verbeteringen voor te implementeren om nog betere cijfers te kunnen presenteren. GA is een zeer uitgebreide reporting tool die dashboards combineerd met zeer gedetailleerde rapportages.

Ik zelf leg het gebruik van een iPhone applicatie altijd als volgt uit. De functionaliteit van een applicatie moet bruikbaar en toegankelijk zijn in de tijdspanne van aanschuiven in een rij bij de CoffeeCompany tot aan het ontvangen van je bestelling. Geen 1 op 1 conversie maar selecteren van de functionaliteit die gewenst is.

Vanuit dit oogpunt hebben wij een prototype gemaakt voor Analytics op de iPhone (Visits genaamd).

Bij deze wil ik jullie een kijkje in de keuken geven van waar we nu staan nu we de eerste prototypes op een iPhone hebben draaien.

Het startpunt blijft uiteraard het invoeren van je Google Account. Na het inloggen krijg je een overzicht van de sites die je toegevoegd hebt. Mocht je zeer veel sites hebben hebben we de favorites functie toegevoegd.

Screen shot 2009-09-29 at 4.12.49 PM

Na het selecteren van je site kom je op het Dashboard uit. Dit is een overzicht van een aantal belangrijke KPI’s en wat de status is op de datum zichtbaar in de balk bovenin. In deze balk heb je ook de mogelijkheid om andere aggregatie niveaus te kiezen te weten dag, week, maand. Klik op de datum en er verschijnt een custom tijdselectie scherm om de data te zien over de door jou gewenste periode.

Screen shot 2009-09-29 at 4.13.12 PM

Als laatste hebben we ook nog een grafiek toegevoegd, als je op week of maand aggregatie zit, door de iPhone te kantelen.

Voor ons is deze applicatie een uitdaging om een goed uitziende applicatie te maken die volgens het idee van de CoffeeCompany alleen de functionaliteit biedt die je op een mobiel apparaat wilt. Uiteraard zijn we nog hard bezig om de applicatie te tunen en te testen. Ook het icon voor de app moet nog gemaakt worden.

Heb je suggesties voor de applicatie of wil je een beta versie ontvangen? Neem dan contact met mij op.

Screen shot 2009-09-29 at 4.13.53 PM

P.S. Zit je in een andere tijdselectie dan vandaag, schud dan even je iPhone!

Over de auteur

Coen is eigenaar van Blue Factory Internet. Gespecialiseerd in onderhoud van websites (WordPress, Magento, SEO en webredactie).

5 reacties

 1. Coen Jacobs

  Ik wacht nog steeds op een fijne Google Analytics applicatie voor het Android platform.

  Deze ziet er op de iPhone al erg fraai uit. Maar was er niet al een andere applicatie die (ongeveer) hetzelfde deed voor de iPhone?

  Beantwoorden
 2. Coen Meerbeek

  @CoenJ ik denk dat je doelt op Analytics. Die ziet er ook goed uit, kost 5 euro volgens mij.
  Het probleem met die applicatie vind ik de 1-op-1 kopie van de site. Daar zit mijns inziens te veel functionaliteit in die je op een iPhone niet nodig zal hebben.

  Misschien porten we wel naar Android 😉

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.