Leestijd: ca. 3 minuten

Appie - Albert HeijnAls eerste supermarkt van Nederland heeft Albert Heijn een mobiele applicatie laten bouwen voor de iPhone die vanaf vandaag is te downloaden uit de App Store. Met de applicatie Appie kunnen klanten eenvoudig een boodschappenlijst samenstellen, (bonus)producten bekijken, recepten zoeken en de dichtsbijzijnde Albert Heijn vinden.

Werking applicatie

De applicatie Appie, gebouwd door IceMobile, is onderverdeeld in vier menu-items. Als eerste kan Appie je helpen snel een boodschappenlijst samen te stellen. Met de zoekfunctie, die meteen je zoekwoord aanvult, kun je snel producten vinden en op de lijst zetten. In de lijst zelf kun je het aantal producten verhogen en de volgorde wijzigen. Ook is het mogelijk notities aan de lijst toe te voegen. Eenmaal in de winkel kun je de boodschappen afvinken door een product op de lijst aan te tabben.

Naast de boodschappenlijst kun je in het producten gedeelte alle producten vinden die je eerder hebt gekocht. Deze worden geladen nadat je het nummer van je Bonus pas hebt ingevoerd. De producten kun je vervolgens met een enkele tab weer op je boodschappenlijst zetten.

Heb je geen idee wat je wilt eten, dan kun je in de lijst met 8000 recepten een keuze maken. Alle informatie over een recept is aanwezig, zoals voor hoeveel personen het recept is, de bereidingswijze, de tijdsduur van de voorbereidingen en hoe populair het recept is. Bij ieder recept kun je in een keer alle benodigde producten op de boodschappenlijst plaatsen.

In de applicatie kun je ook de dichtsbijzijnde Albert Heijn vinden. Wat ik persoonlijk erg makkelijk vind, is dat je ook kan filteren op openingstijden. Vaak wil je ’s avonds nog wel is boodschappen doen, maar weet je niet precies tot hoe laat je Albert Heijn vandaag open is.

Uitbreidingen

In 2010 wil Albert Heijn de applicatie Appie naar meer smartphones gaan uitbreiden en wordt de dienst ook op de website geplaatst. Terwijl de eerste versie van de applicatie vandaag is uitgekomen, is Albert Heijn alweer druk bezig met de tweede versie. Daarmee wordt het mogelijk om de winkel te selecteren waar je boodschappen gaat doen. Vervolgens worden de boodschappen in de goede volgorde gezet. Zo loop je niet constant heen en weer in de winkel.

Welke supermarkt volgt?

Albert Heijn heeft klantvriendelijkheid bovenaan hun lijstje staan. Met deze applicatie willen ze dat nog meer verbeteren door het de klant zo eenvoudig mogelijk te maken. Welke supermarkt zal er volgen?

Relevante links

Over de auteur

Anne Jan geeft advies op het gebied van internet marketing en is afgestudeerd op de Hogeschool Utrecht met de HBO opleiding Digitale Communicatie. Hij is mede-eigenaar van het online marketingbureau Online Boswachters en actief met een aantal projecten zoals Escaperoomsnederland.nl.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.