Leestijd: ca. 3 minuten

Vandaag even geen FunnySunday. In plaats daarvan een mooi buitenlands avontuur!  Vorige week was ik in New York. Dat social media daar een stuk massaler gebruikt worden wisten we al, maar werd weer eens bewezen gedurende mijn verblijf. Status updates zijn het gesprek van de dag in de koffiehuizen en in metro zit iedereen gebogen over hun handheld te typen. Tussen alle pracht en praal van de stad keek ik ook of ik her en der nog leuke marketingdingetjes kon vinden. Wandel mee door NY.

Een van de eerste kranten die ik opensloeg kopte op de voorpagina over een rel rond een Iphone app van Pepsi. De app zou als een soort hook-up tool moeten werken voor alle New Yorkse vrouwen, van de business woman tot de foreign exchange student. De kop “Still no respect” zegt al genoeg, deze campagne doet meer kwaad dan goed. Kennelijk viel de ‘braglist’ waar mannen versiertips en ervaringen konden uitwisselen via Facebook en Twitter en de 24 soorten stereotyperingen van de New Yorkse vrouw niet echt in de smaak bij het publiek. Pepsi twitterde inmiddels haar excuses de wereld in.

Terug naar het straatbeeld. In de metro kwam ik deze add tegen:

Ad1

Duidelijk dat de interface van de Iphone de add-campaigns op straat beinvloeden. Gezien de hoeveelheid mensen die de hele dag typen op hun mobiel is het wel slim om een dergelijke interface te integreren in de typografie van een advertentie.

Daarnaast neem Yahoo een groot gedeelte van het straatbeeld voor haar rekening. Ze zijn druk bezig met hun nieuwe campagne waarin de gebruiker van het internet centraal staat. Wij wisten het al, alleen yahoo bouwt er nog even een campagne omheen.

Ad2 Ad3

Tot slot nog een hele coole ‘billboard-achtige’ advertentie voor een nieuwe GTA game. De game komt de 29ste uit en werd groots aangekondigd op verschillende muren in de stad, deze muur in Soho was een van de gelukkige.

Ad4

Nu zijn bedrijven in Amerika altijd al strijdvaardig geweest als het gaat om de concurrentie te kijk zetten in reclamespots. Deze ‘I-dont campaign’ van Android, die ik een paar keer voorbij zag komen, doet gezellig mee. Niet geschikt voor Iphone-fanboys.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.