Leestijd: ca. 3 minuten

Je gebruikt WhatsApp al jaren, maar haal je echt alles eruit wat erin zit? Vorig jaar vierde WhatsApp dat het 1 miljard actieve gebruikers per dag had. We lijken niet zonder de dienst te kunnen en versturen ontelbaar veel appjes, maar toch kent bijna niemand alle ins & outs van de app. Daarom hieronder de 8 trucjes die je echt moet kennen als marketeer.

  1. Gebruik snelkoppelingen: Stel snelkoppelingen in voor veelgebruikte berichten. Tik lang op het bericht dat je wilt opslaan en selecteer “Snelkoppeling maken” om het bericht op te slaan als snelkoppeling.
  2. Gebruik het sterrensymbool: Gebruik het sterrensymbool om belangrijke berichten of gesprekken te markeren. Tik lang op het bericht of gesprek en selecteer “Ster markeren” om het te markeren. Je kunt deze gemakkelijk terugvinden door naar “Gemarkeerde berichten” te gaan in het menu.
  3. Verberg je ‘Laatst gezien’ tijd: Als je niet wilt dat mensen weten wanneer je voor het laatst actief was op WhatsApp, kun je je ‘Laatst gezien’ tijd verbergen. Ga naar Instellingen > Account > Privacy > Laatst gezien en selecteer “Niemand”.
  4. Wis ongewenste berichten: Als je een bericht per ongeluk hebt verzonden of als je een bericht wilt verwijderen uit een groepschat, tik dan lang op het bericht en selecteer “Verwijderen voor iedereen”. Dit zal het bericht verwijderen voor alle ontvangers.
  5. Maak gebruik van spraakberichten: Als je liever praat dan typt, kun je spraakberichten gebruiken. Houd de microfoonknop ingedrukt terwijl je spreekt en laat los om het bericht te verzenden.
  6. Gebruik WhatsApp Web: Als je liever WhatsApp gebruikt op een computer of laptop, kun je gebruikmaken van WhatsApp Web. Ga naar web.whatsapp.com en scan de QR-code met je telefoon om WhatsApp op je computer te openen.
  7. Maak gebruik van WhatsApp Status: Deel foto’s, video’s en tekst met je vrienden en familie via WhatsApp Status. Dit is vergelijkbaar met de Stories-functie op Instagram en Snapchat.
  8. Maak gebruik van WhatsApp Webinars: WhatsApp biedt nu ook webinars aan voor bedrijven. Hiermee kun je webinars hosten voor je klanten en werknemers. Ga naar WhatsApp Business > Instellingen > Zakelijk gereedschap > Webinars om te beginnen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.